16 iunie 2024
CronicăRomâni în Canare

Zăpada a blocat accesul în Parcul Național Teide

Autoritățile au închis accesul spre vulcan dinspre orașul La Orotava, blocand drumul TF-21 și dinspre La Esperanza, închizând drumul TF-24

Din cauza temperaturilor scăzute din ultimele zile dar și a zăpezii căzute în cursul nopții trecute, primăria orașului La Orotava din Tenerife a anunțat că a închis două dintre drumurile de acces în Parcul Național Teide, cauza fiind prezența gheții pe carosabil.

Așa cum Aemet anunțase deja, intervalele cu cer noros în orele centrale ale zilei de astazi, ploile și lapovița, împreună cu temperaturi scăzute, au facut ca ninsoarea să coboare până la o altitudine de 1900 de metri, iar vulcanul Teide dar și platoul de deasupra altitudinii menționate, să fie acoperite de un strat de zăpadă de peste cinci centrimentri grosime.

În această noapte temperaturile vor rămâne neschimbate, iar pe crestele înalte sunt așteptate înghețuri ușoare. Pentru mâine termometrele vor oscila de la o maximă de 20 de grade în Santa Cruz de La Palma, San Sebastián de La Gomera și Santa Cruz de Tenerife până la o minimă de 10 grade în Valverde și spre 0 grade în zonele foarte înalte.

Grindina din Lazarote a făcut o surpriză turiștilor și localnicilor
Surpriză și în Lanzarote

Grindina din Lanzarote, provocată de ciclonul DANA, care a trecut în ultimele ore prin apropierea Insulelor Canare, a vopsit în alb impunătorul său peisaj vulcanic. Furtuna puternică a afectat, în special, părțile interioare din Lanzarote, albind zone precum Montañas del Fuego, în Parcul Național Timanfaya.
Credit foto: Daniel Lopez