12 iulie 2024
CronicăRomâni în Canare

Atenție la radarele mobile în autostradă!

Noile dispozitive sunt foarte mici și sunt prevăzute cu baterii care au o autonomie de peste opt ore și care pot fi comandate de la o distanță de peste 1500 de metri

Excesul de viteză pe drumurile din Insulele Canare este una dintre cele mai frecvente infracțiuni făcute de automobiliști. Din acest motiv, Direcția Generală de Trafic (DGT) a început să instaleze așa-numitele „radare invizibile” în diferite puncte de pe drumurile arhipelagului, motivul fiind dificultățile de detectare a acestora.

Cum sunt aceste radare invizibile?

Radarele de viteză invizibile sunt amplasate în zonele în care mulți șoferi conduc peste limita maximă de viteză admisă. Aceste dispozitive folosesc tehnologie de ultimă generație, astfel încât sunt capabile să detecteze viteza unui vehicul într-o fracțiune de secundă de la o distanță de peste 1.500 de metri. Marja de eroare a acestor aparate este foarte mică, doar doi kilometri pe oră.

Motivul pentru care sunt atât de greu de detectat se datorează dimensiunilor lor foarte mici. Fiind mobile și fără un fir care să ducă la o mașină de patrulare, pot fi ascunse cu ușurință în spatele unui tufiș sau a unei balustrade și pot fi operate de la distanță dintr-un elicopter, o dronă sau o mașină care nu se află în apropiere.