12 iulie 2024
Afaceri româneștiCronicăPoliticăRomâni în Canare

„Femei cu impact pozitiv asupra societății”

Așa s-a numit conferința organizată de Primăria din Arona, Tenerife, unde s-au reunit peste 70 de reprezentante ale asociațiilor, grupurilor și instituțiilor care promovează antreprenoriatul feminin

Întalnirea a avut loc aseară, 4 martie, în Los Cristianos și a reunit o parte a femeilor antreprenor și a femeilor de afaceri care-și desfășoară activitatea în arhipelag. Promovat de departamentul de acțiune externă al Cabildo de Tenerife și organizat de Asociația Ameib Pachamama a femeilor de afaceri ibero-americane, evenimentul și-a dorit și a reușit să evidențieze contribuția socio-economică și culturală a femeilor și promovarea antreprenoriatul feminin.

De la stanga, Ivette Barreto, José Julián Mena și Liskel Álvarez

Evenimentul a fost organizat și moderat cu succes de conaționala noastră Adriana Breban, coordonatoarea AMEIB în Insulele Canare, care a invitat la cuvânt personalitățile prezente în sală. În deschidere a avut loc o legatură video directă cu insula Gran Canaria de unde Consulul Onorific al României, Alina Râmaru și-a exprimat adeziunea în susținerea proiectelor pentru femeile care doresc să devină antreprenor în Insulele Canare.

Adriana Breban – coordonatoarea AMEIB în Insulele Canare

Prima care a luat cuvântul a fost Liskel ÁlvarezConsilier pentru relații externe de la Cabildo din Tenerife. „Femeile de afaceri și antreprenoarele participante în această seară aici vor fi cele care își vor împărtăși experiențele cu publicul, cu scopul de a motiva și sprijini și alte femei care se află la început de drum sau care au îndoieli cu privire la afacerile lor. Prin intermediul acestor mese rotunde, al schimbului de mărturii și al networking-ului, programul își propune să conștientizeze necesitatea de a crea rețele și de a lucra mână în mână cu alte femei pentru a promova afacerile atât în interiorul, cât și în afara insulei” – a spus ea.

Delegați ai asociațiilor de străini rezidenți în Insulele Canare

Ivette Barreto, președinta Asociației Femeilor de Afaceri Ibero-Americane, a subliniat că „evenimentul a fost organizat în cadrul celebrării Zilei Internaționale a Femeii, cu scopul de a promova egalitatea de șanse între femei și bărbați, de a preveni violența de gen, de a încuraja spiritul antreprenorial, precum și de a contribui la deplina integrare socială și profesională a femeilor migrante„. Tot Ivette Barreto a mulțumit Guvernului Insular pentru sprijinul acordat în promovarea evenimentului, care s-a bucurat, de asemenea, de colaborarea Institutului pentru Femei al Ministerului Egalității din cadrul Guvernului Central al Spaniei.

La rândul său, primarul José Julián Mena, a subliniat că Arona dispune de o infrastructură foarte bună în acesc scop și și-a arătat sprijinul pentru femeile care doresc să își lanseze ideile de afaceri în această municipalitate. Tot José Julián Mena a subliniat că de mai bine de cinci ani, Arona dispune de un Centru de Afaceri, situat în orașul Las Galletas, care este un instrument fundamental pentru promovarea antreprenoriatului feminin prin care se alocă și fonduri.

Seara s-a încheiat târziu, în noapte, cu mese rotunde, cu schimburi de impresii și experiențe între femeile care au început antreprenoriatul cu ani în urmă și cele care sunt doar la început de drum. De menționat că cele peste 70 de persoane prezente la acest simpozion au reprezentat toate continentele lumii, aspect care demonstrează integrarea și armonia în care se trăiește în Insulele Canare!

Constantin Pletosu, 5 martie, Los Cristianos