19 mai 2024
ConsulatCronicăPoliticăRomâni în Canare

Consulat itinerant în Insulele Canare

O echipă consulară de la Madrid va fi prezentă în Insulele Canare în perioada 22-29 aprilie 2023 și va furniza servicii și asistență consulară cetățenilor români aflați în acest arhipelag

Programul cu publicul va fi împarțit între cele două insule mari, Tenerife și Gran Canaria. Daca în Tenerife lucrul cu românii din zonă va fi în perioada 22 – 25 aprilie, în Gran Canaria perioada va fi 27 – 29 aprilie. Pentru Tenerife locul de întâlnire cu publicul va rămâne același ca și în anii trecuti, „Centro de Participaciòn Ciudadana y Convivencia„, fosta Escuela Superior de Seguridad, Calle Beneharo, Las Nieves din Adeje – Tenerife. Și pentru Gran Canaria localul rămâne, la fel, cel din anii trecuți, sediul Consulatului Onorific din orașul Telde, calle Alférez Quintana Suarez, n. 18, provincia Las Palmas.

Pentru a ușura munca celor veniți de la Consulatul General din Madrid dar și pentru a economisi timpul cetățenilor care au nevoie de servicii consulare, Consulatul itinerant va funcționa EXCLUSIV pe baza programărilor prealabile care pot fi solicitate până pe data de 10 aprilie 2023, prin completarea formularului electronic pe care îl găsiți AICI.

Toate cererile primite vor fi analizate individual, iar persoanele înscrise vor fi contactate personal în vederea completării dosarului și stabilirii programării. Orice solicitare sosită după data de 10 aprilie 2023 nu va fi luată în considerare!

În perioada menționată se vor efectuate următoarele SERVICII CONSULARE:

✔pașapoarte electronice

✔acte notariale (procuri, declarații, adeverințe consulare, obțineri acte extrajudiciare etc.)

✔preluare dosare prima Carte de Identitate pentru minorii care au împlinit vârsta de 14 ani

✔transcriere acte de stare civilă

✔titluri de călătorie

Dacă doriți o listă suplimentară a documentelor necesare pentru fiecare serviciu consular aceasta poate fi consultată AICI

Toate plațile serviciilor consulare se vor realiza exclusiv cu cardul bancar.

ATENȚIE!
NU se fac programări telefonice.

Constantin Pletosu