22 februarie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Români în alegerile locale spaniole – Rodica Bălan

Astăzi despre Rodica Bălan, candidata din partea Partidului Popular la alegerile locale din orașul Aldea de San Nicola din Gran Canaria

Rodica Bălan a ajuns în Gran Canaria încă din anul 2005. Lăsa Suceava ei natală și se prezenta la o selecție care avea loc în acel an la București. Se recrutau persoane pentru lucrul în agricultură pentru Insulele Canare. “Habar un aveam unde o să ajung și nu știam mare lucru despre cultivarea tomatelor. Nu m-am speriat. Eram învățată cu munca și mi-am zis că mă voi descurca oriunde m-aș duce” – spune Rodica cu veselie în glas.

Rodica Bălan pe malul Oceanului Atlantic

În România lucrase la o fabrică de prelucarea maselor plastice în orașul Orăștie dar zvonurile cum că fabrica lor se va  închide i-a determinat pe mulți să plece în lumea largă. Rodica Bălan și-a urmat glasul inimii și s-a pornit către Insulele Canare.

Primul an de adaptare în Canare n-a fost ușor dar după un timp a început să-i placă, iar localnicii au acceptat-o cu mare bucurie și au început s-o îndrăgească. Astazi Rodica pare o femeie născută în Gran Canaria.

Rodica Bălan și candidatul la Primaria orașului Aldea de San Nicola, din partea PP-lui, Víctor Hernández

Am observat că noi, ca români, merităm mai mult și m-am gândit să candidez pentru consiliul local din orașelul care m-a primit cu atâta drag și în care locuiesc și lucrez de atația ani. Gândul meu nu este de a obține o funcție sau alte beneficii personale ci de a demonstra că și noi, românii, existăm, iar prin prezența noastră la alegerile locale dovedim că ne interesează societatea în care trăim” – explică Rodica gestul său.

Mâine, sămbătă, de la ora 19:00, la sediul Partidului Popular din Aldea de San Nicola, Rodica îți așteaptă susținătorii, români și spanioli, pentru a discuta problemele care-i apasă și cu care se confruntă în fiecre zi. De menționat că în această localitate sunt peste 150 de români înscriși în listele electorale.

Baftă multă, Rodica Bălan!