14 iunie 2024
CronicăPolitică

Regina Sofia într-un restaurant popular din Candelaria, Tenerife

În ciuda tuturor stelelor culinare de pe „insula primăverii veșnice”, Regina a preferat un restaurant popular dintr-un orășel mic

Surpriza de proporții la Restaurantul „Bollullo Oasis” de pe avenida La Constitución, stada principală a orașului Candelaria din Tenerife. Cu doar două zile înainte cineva telefonase pentru a rezerva o masă la restaurantul lor. La apariția micului grup tot personalul a rămas cu gura căscată. Au înțeles imediat că la prânz o vor avea ca oaspete pe Regina Sofia care, în ciuda tuturor stelelor culinare de pe „insula primăverii veșnice” a preferat restaurantul lor popular, renovat acum câteva luni.

Regina Sofía, însoțită de echipa sa de securitate, a intrat în restaurant în jurul orei 14.30, zâmbind și salutându-i pe cei care i-au observat prezența. „Noi am aflat pe cine o să avem la prânz cu doar câteva minute înainte de sosire ei și îi pregătisem o masă pe terasă cu vederea la ocean. Regina a fost foarte încântată de alegerea noastră„, spune cu mândrie, Luis González, unul dintre bucătari.

Ce a mâncat Regina la Candelaria?

Regina a comandat o salată de brânză cu roșii și, ca felul doi, pește cu sos olandez. La final, a dorit un desert de ciocolată. „Ne-a spus în liniște că totul a fost delicios și că îi place foarte mult localul nostru„, a mai spus cu mândrie bucătarul Luis. Pe durata prânzului Regina a fost foarte politicoasă cu toată lumea, iar la sfârșit s-a fotografiat cu personalul restaurantului dar și cu admiratorii prezenți în local.

Regina Sofia în momentul plecării de la Restaurantul Bollullo Oasis din Candelaria
Afară lumea s-a adunat ca la un spectacol

Între timp, în stradă, vecinii restaurantului dar și curioșii, care au auzit că Regina este la prânz la „Bollullo Oasis”, s-au înghesuit să aștepte momentul ieșirii. „Vestea s-a răspândit ca un foc de paie” – spune Luis râzând cu poftă. Când a plecat, cei prezenți, localnici dar si turisti și-au luat rămas bun strigând, „Viva la Reina„!

Constantin Pletosu