22 februarie 2024
Știri externe

Sri Lanka, explozii în lanț în ziua Paștelui Catolic

Numărul morților a ajuns 207. Conform comunicatului Ministerul Apărării din Sri Lanka, atentatorii sunt extremiști religioși.

Opt explozii în lanț au avut loc în Sri Lanka! Au fost lovite biserici dar și hoteluri pline cu turiști. Atentatele s-au petrecut cu puțin timp în urmă în capitala țării, Colombo și într-un alt oraș din țară, producând o tragedie de proporții. Numărul morților este în creștere iar până în prezent, numarul acestora s-a ridicat la 207, raniții depășind cifra de 600. Sunt cel puțin 35 de străini printre victime, aceștia fiind cetățeni britanici, americani, olandezi, un chinez și un portughez, aflați în vacanțe.

Pana acum, printre victime sau răniți, nu au fost semnalate persoane cu cetățenie română. Vă vom ține la curent cu situatia!

Șase explozii au avut loc în capitala țării, Colombo, iar a șaptea, potrivit The Guardian, a avut loc în Dehiwala, o suburbie la marginea capitalei. Potrivit presei locale, a opta explozie, a avut loc în Dematagoda.

Hotelurile lovite sunt Shangri-La, Kingsbury Hotel și Cinnamon Grand.

Kingsbury Hotel in Colombo, Sri Lanka, 21 April 2019.

Toți responsabilii acestor atacuri au fost identificați și vor fi arestați. Am reținut, deja, șapte dintre ei” – a declarat Ministrul Apărării, Ruwan Wijewardene, care a confirmat că atentatorii sunt extremiști religioși.

St Anthony’s Church in Kochchikade in Colombo, Sri Lanka, 21 April 2019

Zilele trecute Politia Națională a avertizat populația creștină, 7% din cele aproximativ 22 de milioane, că sunt informații despre eventuale atentate cu kamikaze în aceste locașuri de cult creștine.

Vom reveni cu amănunte!

Constantin Pletosu