19 mai 2024
CronicăLegislațiePolitică

Putem conduce cu permisul expirat

Ministerul de Interne al Spaniei a dispus prelungirea valabilității permiselor de conducere care expiră pe timpul stării de alarmă.
În cazul documentelor de identitate, Guvernul Spaniol a ajuns la un acord stabilind prelungirea acestora cu un an.

Ministerul de Interne al Spaniei a dispus prelungirea valabilității permiselor de conducere care expiră în timpul stării de alarmă. Potrivit unui ordin publicat sâmbătă în Monitorul Oficial al Spaniei, BOE, permisele de conducere care expiră pe timpul stării de alarmă creată de coronavirus, vor fi prelungite automat pe toată această durată dar și șaizeci de zile după finalizarea acesteia.

În cazul Documentelor Naționale de Identitate, DNI – documente rezervate persoanelor cu cetățenie spaniolă, Guvernul a ajuns, deja, la un acord, ordonând prelungirea acestora cu un an, astfel încât cele care expiră după declararea stării de alarmă să fie valabile până la data de 13 martie 2021.

În conformitate cu ultimul ordin emis de Ministerul de Interne al Spaniei, pot fi închise drumuri publice sau porțiuni din acestea pe motive de sănătate publică sau siguranță a traficului dar și restricționarea accesului anumitor categorii de vehicule.

Închiderile drumurilor publice și restricțiile nu vor afecta vehiculele de asistență și întreținere rutieră, cele destinate distribuției medicamentelor și materialelor sanitare, colectării deșeurilor, distribuției de alimente, transportului de combustibili dar și cele care transportă animale vii sau mărfuri perisabile.

Constantin Pletosu – Tenerife