14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Prima victimă a crizei turismului în Canare. Lanțul hotelier RIU închide 8 hoteluri

Începând de duminică, 6 septembrie, lanțul hotelier RIU va închide 8 dintre locațiile sale. Decizia Germaniei de acum câteva zile de a introduce carantină obligatorie pentru cei care se întorc din Canare va determina, probabil și alte stabilimente să facă același lucru

Lanțul hotelier RIU Hotels & Resorts a anunțat furnizorii săi închiderea a opt hoteluri din Insulele Canare începând de duminică, 6 septembrie. Veto-ul Germaniei asupra Arhipelagului Insulelor Canare, incluzâdu-l pe lista sa neagră, va face ca multe alte hoteluri din Arhipelag să urmeze aceiași pași din cauza ravagiilor economice pe care le provoacă pandemia de coronavirus. La jumătatea celui de-al doilea val de Covid-19, Insulele Canare au înregistrat, ieri, joi, 3 septembrie, recordul de infecții zilnice cu 381 de cazuri pozitive și trei decese.

Trebuie reamintit că miercurea trecută, 2 septembrie, Germania a actualizat lista destinațiilor sigure către care le recomandă cetățenilor sai să călătorească, atâta timp cât iau măsuri de precauție pentru a evita contagiul cu coronavirus. Țara germanică a decis, însă, să includă Arhipelagul Insulelor Canare pe lista sa neagră ca urmare a creșterii neîncetate a noilor infecții pe care regiunea le-a suferit în ultimele săptămâni. Din acest motiv Executivul Regional a fost obligat sa înăsprească măsurile de prevenire pentru a opri răspândirea virusului. De menționat că pe insulele Gran Canaria, Lanzarote și El Hierro rata pozitivității este de peste 100 de contagiați la 100.000 de locuitori.

Lista hotelurilor RIU care vor fi închise din această duminică:
​​RIU Papayas (Gran Canaria), Riu Vistamar (Gran Canaria), Riu Palace Meloneras (Gran Canaria) ), RIU Palace Maspalomas (Gran Canaria), Riu Palace Palmeras (Gran Canaria), RIU Arecas (Tenerife), RIU Calypso (Fuerteventura) și RIU Paraíso (Lanzarote).

Suntem comunitatea care a rezistat cel mai mult până la a figura pe lista neagră a Germaniei, dar situația actuală este o realitate. Insulele Canare continuă să lucreze pentru a găsi noi formule de securitate în porturi și aeroporturi. Săptămâna aceasta a avut loc o întâlnire internă pentru a lucra la noi măsuri – a declarat Ángel Víctor Torres în apariția sa publică de astăzi.

Ministrul Yaiza Castilla speră să schimbe hotărârea Germaniei prin înăsprirea restricțiilor la nivel insular

Ministrul Turismului, Industriei și Comerțului din Guvernul Insulelor Canare, Yaiza Castilla, a regretat recent decizia Germaniei de a pune Insulele Canare pe lista cu destinații nesigure. Ministrul a asigurat că vor fi luate toate masurile necesare pentru a readuce turismul insular acolo unde îi era locul până acum câteva luni.

Castilla speră că autoritățile Insulelor Canare pot remedia situația cauzată de focarele de virus în cel mult patru săptămâni, înăsprind măsurile restrictive și controalele pentru a reduce rata ridicată a infecțiilor. De asemenea, ea consideră că angajamentul puternic al întregii populații este necesar pentru atingerea acestui obiectiv, menționând că insularii trebuie să conștientizeze că aproape unul din două locuri de muncă depind în mod direct sau indirect de turism.

Constantin Pletosu