14 iunie 2024
ConsulatCronicăPoliticăRomâni în Canare

Primăria din Adeje și Corpul Consular din arhipelag într-o întâlnire despre relansarea economică a zonei

Au participat consulii onorifici ai Germaniei, Argentinei, Belgiei, Danemarcei, României, Ecuadorului, Slovaciei, Finlandei, Hondurasului, Ungariei, Italiei, Lituaniei, Norvegiei, Olandei, Peru, Cehiei, Regatului Unit și Uruguayului

Întâlnire importantă a primarul orașului Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga, cu o reprezentanță a Corp Consular acreditat în Provincia de Santa Cruz de Tenerife. Au fost prezenți, de asemenea, și câțiva consuli care își au sediile în Las Palmas de Gran Canaria printre care și Alina Elena Râmaru, Consulul Onorific al României în arhipelag. De menționat că Adeje este primul consiliu municipal din Tenerife care a învitat o delegație consulară pentru a face schimb de opinii legate de situația derivată din această criză.

Delegația consulară, condusă de decanul grupului – Francisco Perera Molinero, consul al Republicii Slovace, a răspuns cu plăcere invitației primăriei, iar întâlnirea a avut loc la Centrul de Dezvoltare Turistică Costa Adeje (CDTCA). Discuțiile s-au axat pe schimbul de informații generale dar și detaliate, pe schimbul de opinii sectoriale cu privire la impactul social pe care îl are criza economică asupra turismului din Tenerife și, mai ales, din Costa Adeje, o municipalitate care este printre primele din Europa pentru calitatea serviciilor hoteliere.

Întâlnirea a permis și cunoașterea situației rezidenților celor peste 110 naționalități care locuiesc în Adeje. Cele mai numeroase comunități prezente în teritoriu sunt italiană, britanică, rusă, română și germană. Membrii Corpului Consular au fost interesați să cunoască în detaliu măsurile aplicate de Consiliul Local Adeje atât în ​​lupta sa împotriva pandemiei, cât și pentru atenuarea crizei economice. Primarul Fraga a explicat situația cazurilor pozitive în scădere în Provincia de Santa Cruz de Tenerife și a cerut consulilor prezenți să ajute la transmiterea unei imagini pozitive a destinației noastre în străinătate pentru a genera încrederea necesară în a ajuta la recuperarea sosirii turiștilor.

Constantin Pletosu