22 februarie 2024
CronicăCulturăPoliticăRomâni în CanareRomâni în lume

Jurnalistul care scrie în culorile sufletului

Expoziție inedită de pictură în curtea Spitalului Municipal din Onești. Jurnalsitul-artist, Luminița Pătrățeanu, a reușit să ducă la bun sfârșit un proiect unic, numit – Blue Quarantine Story

Artistul și jurnalistul Luminița Pătrățeanu a reușit ieri să oprească ploaia. În locul norilor negri care acopereau orașul Onești a apărut un frumos curcubeu care parcă dorea să asiste la un eveniment inedit. Vernisajul unei expoziții de pictură aparținând artistei-jurnalist care și-a dorit și a reușit să picteze chipuri de medici români dar și oameni importanți ai neamului nostru raspandiți prin toate colțurile lumii, care au fost și sunt mereu în prima linie în lupta cu Covid19.

Sunt mândră că spiritul jurnalistic n-a fugit din inimă și ființă. Am gândit un proiect de suflet destinat jertfei celor din linia I în lupta cu virusul care a oprit Umanitatea. Mă bucur enorm că am avut alături oameni frumoși, mă bucur că am putut să construiesc un gest mic pentru eroii noștri – a ținut să menționeze artista în fața celor prezenți la vernisaj.

Numeroasele mesaje sosite prin rețelele de socializare de pe toate meridianele lumii au completat cele spuse de Luminița, la deschiderea expoziției din curtea Spitalului Municipal din Onești desemnat spital COVID 19 pentru județul Bacău, care și-a așternut sufletul în culorile tablourilor sale.

Prezentatorul vernisajului a fost actorul, regizorul și scriitorul băcăuan Radu Bogdan Ghelu, iar tânăra interpretă Karina Luncanu a reușit să completeze fuziunea artelor multiple prezente la Onești interpretând piese muzicale devenite emblematice în această grea perioadă în toată lumea.

Luminița Pătrățeanu este un jurnalist cu un palmares solid. A condus două ziare, a fost corespondent local pentru cotidiane mari de la București și a colaborat cu trusturi importante de presă. Aseară Luminița a lansat și un mesaj ușor acid colegilor de breaslă, care au avut lucruri mai importante de făcut și a mulțumit din inima prietenilor care i-au fost alături.

Jurnalistul care pictează sau scrie în culori a fost astăzi copleșit de oameni minunați și interesați de ceea ce am trudit eu zile și nopți într-o perioadă tristă a Umanității. Astfel, de la primarul urbei, Onesti, în care bunicii, părinții mei, eu și fiul meu s-au născut, la medici și doctori ai sufletelor, prieteni și colegi, ne-am fost alături. Ne-au unit frumosul uman, dorința de a răsplăti, de a dărui sentimente – declara Luminița Pătrățeanu.

Expoziția indedită, Blue Quarantine Story, se va transforma într-un proiect itinerant și va delecta publicul și în alte orașe din România. Toate lucrările au fost donate de artist Spitalului Municipal Onești în semn de recunoștință pentru dăruirea celor care încă luptă pentru binele nostru, al tuturor.

De remarcat că în expoziția Luminiței Pătrățeanu se află și portretul Ambasadorului României în Regatul Spaniei, Excelența Sa doamna Gabriela Dancău, al medicului Daniela Ciorici din Lanzarote dar și al Consului Onorific al României în Insulele Canare, doamna Alina Elena Râmaru.

Sunt tare mândră de toți oamenii frumoși dintr-o seară care a oprit ploaia și norii pentru a ne bucura de Albastru recunoștinței – Luminița Pătrățeanu!

Constantin Pletosu