22 februarie 2024
ConsulatCronicăRomâni în Canare

Începând de azi, 26 aprilie, copiii din Insulele Canare pot ieși la plimbare

Iată condițiile stabilite prin Ordinul Ministerului Sănătății SND/370/2020
 1. Copiii de până la 14 ani pot ieși la plimbare împreună cu un adult responsabil, cu respectarea condițiilor stabilite în acest ordin în vederea evitării contaminării. Prin adult resposabil se înțelege persoana majoră care locuiește în același domiciliu cu minorul sau angajatul care se ocupă de minor. Atunci când adultul este altul decât părinții, tutorele, îngrijitorul legal, adultul va trebui să dețină o autorizație din partea acestora. Se poate realiza o plimbre pe zi, de maxim o oră și pe o distanță de maxim un kilometru de casa în care locuiește, între orele 9.00 și 21.00.
 2. Nu pot ieși copiii care prezintă simptome COVID-19 sau se află în carantină cu diagnostic COVID-19, ori se află în carantină la domiciliu pe motiv că s-au aflat în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19.
 3. Plimbarea zilnică se va efectua în grupuri de maxim un adult responsabil și 3 copii.
 4. Pe durata plimbării se va menține o distanță de cel puțin 2 metri între persoane și se vor respecta măsurile de prevenire și igienă împotriva COVID-19 indicate de autoritățile sanitare.
 5. Se va putea circula pe orice stradă publică sau spațiu de uz public, inclusiv păduri, atâta timp cât se respectă distanța maximă de un kilometru față de casă.
 6. Nu este permis accesul în parcuri sau instalații sportive.

Monica Cercan – Las Palmas de Gran Canaria

2 comentarii la „Începând de azi, 26 aprilie, copiii din Insulele Canare pot ieși la plimbare

 • La punctul 1 , copiii peste 14 ani nu au acest drept ?
  Punctul 5 include spatii verzi sau zone verzi autorizate
  Dar punctul 6 exclude parcurile.

  • Probabil s-au gândit că cei peste 14 ani sunt considerați adulți. Cât despre spații verzi, copiii au dreptul să meargă în păduri sau alte spații deschise, dar nu în parcuri sau instalații sportive.

Comentariile sunt închise.