22 februarie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Guvernul Insulelor Canare propune un program de relansare a turismului la nivel mondial

Este o inițiativă cu anvergură globală creată de Turisfera – grupul de inovație al companiilor din Insulele Canare. Proiectul este lansat de Air Institute și Turism Data Driven Solutions (TDDS) în colaborare cu Organizatia Mondială a Turismului

Știrea a sosit vineri din partea lui Zurab Pololikashvili, secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului care, într-o videoconferință cu Yaiza Castilla, ministrul trurismului din Guvernul Insulelor Canare, a confirmat colaborarea între cele doua instituții.
Noutatea constră într-o aplicație pentru telefonia mobilă, concepută de o companie din Insulele Canare, numită Hi+Card, care a fost selectată de UMT pentru a lansa acest proiect. Aplicația va devini un adevărat pașaport digital de sănătate al posesorului și va stoca informațiile medicale permițând călătoria acestuia în siguranță.

În acest context Insulele Canare vor fi destinația primei curse aeriene de probă, pasagerii fiind monitorizați prin această aplicație de sănătate sigură, numită Hi+Card fără Covid-19.

Se iau măsurile necesare pentru ca pasagerii să poată călători cu ușurință și în siguranță, iar companiile aeriene să poată, la rândul lor, să crească capacitatea zborurilor. Această aplicație este configurată ca un pașaport digital de sănătate – declara astăzi ministrul turismului din arhipelag, Yaiza Castilla.

Yaiza Castilla – ministrul turismului în Guvernul Insulelor Canare

În acestă perioadă de excepție, în care pandemia de Covid-19 a zguduit economia mondială și a amenințat puternic sectorul turistic, inovația devine piatră de temelie și de recuperare. Călătoriile nu vor mai fi ca înainte. Vor deveni mai sigure pentru a continua să ofere beneficii națiunilor și comunităților – declara la rândul său Zurab Pololikashvili, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului.

Zurab Pololikashvili, secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului

Călătoria de probă, care va avea loc în luna iulie, va avea, mulțumită acestei aplicații, un profil digital unic pe smartphone-urile pasagerilor, unde doar o entitate, acreditată de Ministerul Sănătății, va încărca informații medicale. Cu această aplicație, creată de noi, va fi imposibilă crearea de profiluri false sau manipularea documentelor medicale – explică Antonio López de Ávila, co-fondator al Hi+Card.

Hi+Card face parte dintre soluțiile pe care Organizația Mondială a Turismului (OMT) le susține pe baza angajamentului asumat cu Guvernul Insulelor Canare pentru a ajuta la recuperarea turismului în toată lumea.

Ce este Turisfera?

Turisfera este prima organizație de inovatori din sectorul turistic din Tenerife. A apărut în 2010 ca urmare a necesității de a crea un spațiu de colaborare între oamenii de afaceri, instituțiile publice și Universitatea din La Laguna. Misiunea sa este să genereze și să canalizeze inițiative inovatoare. Este o rețea care consolidează modelele de afaceri durabile.

Monica Cercan – Tenerife