12 iulie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Asociația „Vida con propósito” ajută românii nevoiași din Las Palmas

Președintele asociației, Voicu Burcă, a folosit o altă metoda de ajutor, mai sigură și i-a întrebat pe oamenii aflați în impas – ce nevoi au?

Românii din zona orașului Las Palmas de Gran Canaria rămași fără o sursă de venit și fără mâncare din cauza pandemiei declanșate la începutul lunii martie, au primit o nouă gură de oxigen. De data aceasta ajutorul umanitar a venit din partea Asociației Socioculturală „Vida con propósito” (Viața cu un scop) condusă de muzicianul român Voicu Burcă.

Noi ne-am înființat în anul 2017 și de atunci facem tot felul de activități culturale și umanitare pe insula pe care trăim. De când a sosit criza creată de COVID19 și am aflat de la doamna Alina Râmaru, Consul Onorific în Insulele Canare, că într-un cartier din orașul Las Palmas avem conaționali care nu mai au principalele elemente de subzistență, am dat alarma și la noi în asociație. Și cum am văzut că sunt și alte persoane sensibile pe insulă care vin să ajute aceste familii cu copii mici, ne-am gândit să procedăm invers, să mergem la casa abandonată unde trăiesc ei și să-i întrebăm – ce nevoi au – ne spune președintele Burcă.

Așa au descoperit că familiile nevoiașe au rezerve de alimente din anumite categorii dar le lipseau elementele de bază, apa și pâinea. Am făcut mai multe drumuri până în zona unde locuiesc ei. Este cald iar anumite alimente perisabile sunt la risc și nu pot fi stocate – ne mai declară muzicianul român care-și desfașoară activitatea de mai mulți ani în cadrul Orchestrei Filarmonice din orașul Las Palmas de Gran Canaria.

Întrebat despre cât de mare este asociația lor și ce fonduri dețin pentru a reuși să susțină astfel de cazuri umanitare, artistul român nu ne-a dat detalii tehnice dar ne-a făcut o declarație foarte frumoasă – „Noi vrem să trăim ceea ce spune Biblia”.

Constantin Pletosu – Las Palmas de Gran Canaria