19 mai 2024
ConsulatCronicăPoliticăRomâni în Canare

500 de viziere donate de Rotary Club din Gran Canaria

Printre cei care s-au ocupat de acest frumos gest au fost Alina Râmaru – Consulul Onorific al Românei în Insulele Canare și secretar al Clubului Rotary Arucas dar și Florentina Cenușă, producător de astfel de măști din Tenerife

Gest umanitar de anvergură făcut de membrii Clubului Rotary din Arucas – Gran Canaria, care în decurs de o săptămână au donat peste 500 de măști de protecție tip vizieră. Beneficiarii sunt cei care luptă în prima linie și au contact direct cu persoanele posibil infectate. Astfel, cei din Cubul Rotary s-au deplasat personal și au oferit viziere la Poliția Locală și Protecția Civilă a Primăriilor din Arucas, Moya , Aldea de San Nicolás, Valsequillo de Gran Canaria, Vega de San Mateo, Santa Brígida, Crucea Roșie, Reședința pentru persoane vârstnice din Guia, Garda Civilă, Poliția Națională, personalului medical de la 112, divizia aeriană și SUC, precum și pacienților din Spitalul de copii.

Vizierele de dimensiuni mici, pentru copii, provin din Tenerife și au fost proiectate și fabricate de Florentina Cenușă care, după ce și-a închis activitatea de turism în timpul pandemiei, a decis să confectioneze astfel de ecrane de protecție. Clubul Rotary din Gran Canaria mi-a comandat aceste măști pentru copii. Le-am confecționat și le-am trimis prin curier, nemontate. Am avut emoții mari pentru că nu știam cine le va monta pe cealalta insulă și doream ca totul să fie perfect. Și a fost totul perfect – declară Florentina care și-a mărit capacitatea de producție de viziere. De când mi-am cumpărat încă două imprimante 3D am ajuns să pot fabrica și 300 de bucăți pe saptămână, iar comenzile nu intârzie să apară – completează Florentina.

O parte dintre viziere, în special cele mari, au fost confecționate la Universitatea din Las Palmas printr-un proiect inițiat în colaborare cu mișcarea CoronavirusMakers.org, Colegiul Fizioterapeuților din Insulele Canare și Cabildo de Gran Canaria, un proiect universitar prin care Clubul Rotary a donat o imprimantă 3D pentru ca aceste ecrane sau alte materiale necesare să poată fi fabricate în viitor aici – explică secretarul Clubului Rotary Arucas din Gran Canaria, Alina Râmaru care este și Consulul Onorific la României în arhipelag.

Constantin Pletosu – Gran Canaria