14 iunie 2024
CronicăCulturăRomâni în CanareRomâni în lume

Festival al copilăriei și al zmeielor în Fuerteventura

de Cecilia Stan Tomescu – Fuerteventura

Care este primul lucru care-ți vine-n minte când auzi cuvântul ”cometa”? Cu siguranță, nu un zmeu de vânt. Și totuși, asta este ”una cometa” în spaniolă

Ce frumoasă copilărie am avut noi, românii, ierni cu oameni de zăpadă și veri cu flori și fluturi în grădini. Înălțam și zmeie uneori. Dar, viața de insulă are și ea farmecul ei, mai ales când ai ocazia să te bucuri ca un copil. Vară sau iarnă, insula Fuerteventura ne adună cu mic, cu mare, să ne bucurăm de tot ce ne-a sădit tuturor în suflete copilăria și a lăsat acolo pentru totdeauna.

Aici, în fiecare toamnă, de 36 de ani încoace, vântul nu doar adie, ci înalță zmeie și vise ale copilăriei

Festivalul zmeielor (Festival de Cometas) se repetă fără întrerupere încă din anul 1987, când, un grup restrâns, a avut ideea de a se lăsa dus de vânt, nu doar la sportul pe apă (windsurf), ci și la o distracție nevinovată.

De atunci, an după an, evenimentul a reunit din ce în ce mai mulți adepți și în ziua de azi, a devenit un adevărat festival internațional, care pictează o plajă kilometrică cu cele mai fanteziste forme și culori.

Anul acesta, pe lângă noi prințese și prinți din desene animate, flori gigantice și caracatițe zburătoare, submariniști și astronauți plutitori, pești și vaci umflate de vânt, nu au lipsit nici vrăjitoarele călare pe mături, care își fac apariția în fiecare an. Senzația festivalului a făcut-o chiar contele Dracula, care, recent sosit de la Castelul Bran, și-a deschis mantia-i de vampir peste mulțime!
Poți accesa video-ul AICI

Dacă vrei să le vezi pe viu, te așteptăm anul viitor, în noiembrie, în Fuerteventura!
La anul va fi al 37-lea Festival de Zmeie de aici!