14 iunie 2024
ConsulatCronicăLegislațieRomâni în lume

Fără mască sanitară pe timpul zborurilor în Uniunea Europeană

Constantin Pletosu

Decizia luată aparține EESA, Agentia Europeană pentru Siguranța Aviației și va fi pusă în aplicare începând cu ziua de luni, 16 mai

Agenția pentru Siguranța Aviației din Uniunea Europeană (AESA) a decis că, începând cu 16 mai, nu se va mai recomanda purtarea unei măști de protecție pe aeroporturile din toată Uniunea Europeană și nici în avioanele care călătoresc spre și dinspre țările Uniunii. Decizia a fost luată de comun acord cu Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și a fost anunțată astazi, miercuri, ca fiind „un mare pas spre normalizarea călătoriilor cu avionul„, atât pentru pasageri, cât și pentru angajații companiilor aeriene.

Cu toate acestea, la bordul aeronavelor, este posibil să se ceară în continuare purtarea unei măști de protecție dacă există o obligație în țara de plecare sau de sosire, deoarece aceasta este o decizie autonomă a fiecărui stat.

Într-o declarație comună, AESA și ECDC au declarat că relaxarea restricțiilor a fost posibilă datorită îmbunătățirii situației epidemiologice și, în special, datorită ratelor bune de vaccinare și a nivelurilor de imunitate atinse de populația Europei. Directorul executiv al EASA, Patrick Ky, a recomandat însă ca pasagerii care simt nevoia să strănute sau să tușească pe durata zborurilor să poarte totuși o mască „pentru a-i liniști pe ceilalți pasageri de la bord„.

One thought on “Fără mască sanitară pe timpul zborurilor în Uniunea Europeană

Comentariile sunt închise.