19 mai 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

În ciuda recomandărilor UE, Spania menține obligativitatea purtării măștilor sanitare pe transportul public și în avioane

Constantin Pletosu

Nu este necesară purtarea măștii sanitare în aeroporturi, gări, stații de autobus și de metrou

După recomandarea Uniunii Europene, de ieri, de a elimina complet purtarea măștilor sanitare, Ministrul Sănătății din Guvernul de la Madrid, Carolina Darias, a venit aseară cu o declarație prin care exclude ca Spania să elimine complet obligativitatea folosirii măștilor sanitare în mijloacele de transport în comun și în avioane.

Recomandările forurilor europene ECDC și EASA privind utilizarea măștilor, trebuie să fie aliniate cu măsurile noastre naționale privind utilizarea acestora în mijloacele de transport în comun, avioane dar și în aeroporturi, gări, stații de metrou și autobuz. Toate măsurile trebuie să aibă un curs anume și, prin urmare, trebuie mers mână în mână cu prudență și proporționalitate, așa cum am făcut-o până acum și întotdeauna cu acordul experților care ne consiliază în fiecare zi„, a declarat Darias.

Ministra a mai spus că Spania a decis „foarte recent” să extindă perioada obligativității purtării măștilor sanitare în transportul public și avioane.

În concluzie, purtarea măștii sanitare va fi obligatorie pe mai departe în trenuri, autobuze și avioane și mai puțin în gări, autogări, stații de autobuz și aeroporturi!

One thought on “În ciuda recomandărilor UE, Spania menține obligativitatea purtării măștilor sanitare pe transportul public și în avioane

Comentariile sunt închise.