19 mai 2024
ConsulatCulturăRomâni în CanareRomâni în lume

Împreună în Europa

de Cecilia Stan Tomescu – prof. LCCR Insulele Canare

Bucurie, prietenie și jocuri! O activitate internațională online organizată de profesorii de Limbă, Cultură și Civilizație Românească

9 mai -Ziua Europei, a fost marcată din plin de profesorii cursului de Limbă, Cultură și Civilizație Românească, colaboratori din Spania, Italia și Belgia care aparțin de Institutul Limbii Române.

Luni seara, chiar pe 9 mai, elevi ai cursului LCCR din 3 țări europene s-au conectat alături de profesoarele lor pentru a sărbători împreună Ziua Europei, printr-o întâlnire interactivă inedită, coordonată de către profesoara LCCR Teodora Gabriela Soporan, care a fost și moderatoarea evenimentului.

Au fost momente de poezie, cântec, dans, expoziții de desen, karaoke și multe jocuri educative, fiecare profesoară contribuind la realizarea evenimentului cu activități diferite, pentru a-l face cât mai plăcut și mai bine recepționat de către elevi. Cu ajutorul profesoarei LCCR Eleonora Gașpar a fost creat și un video în care elevii de origine română își prezintă prietenii de alte naționalități, ceea ce ne convinge că Europa își îndeplinește promisiunea: “Uniți în diversitate”. Un alt video a fost pregătit de către profesoara LCCR Delia Burcea, iar cu gastronomia europeană ne-a încântat profesoara LCCR Anca Istrate.

Fără îndoială, momentele cele mai savurate de către elevi au fost, pe lângă curiozitățile prezentate de către profesoara LCCR Elena Kommer, jocurile prin care s-au întrecut în cunoștințe despre vechiul continent, concepute de către profesoarele LCCR Rodica Mitrea și Luminița Soporan pe platformele Kahoot și Wordwall. Cea din urmă, a reușit să creeze, încă de la începutul pandemiei, o adevărată antologie de jocuri online originale pentru copii de toate vârstele și ocaziile, care pot fi accesate AICI

Participanții au fost invitați la dans de către profesoara LCCR Angelica Neag, pe ritmuri tradiționale din diferite țări europene. Un alt moment emoționant a fost cel al imnului UE, intonat pe acorduri de pian de către elevii profesoarei LCCR Dana Ștefan, pe a cărei pagină de YouTube se pot regăsi materiale educative pentru copiii din diaspora – creație proprie. Pagina poate fi accesată AICI

Elevii profesoarelor LCCR Ștefania Mărginean și Paula Manolache au recitat poezii cu înfocare, iar eleva profesoarei LCCR Monica Nedelcu a elucidat, în sfârșit, cum au luat naștere limbile europene. Elevii profesoarei LCCR Mariana Chiriac ne-a făcut o incursiune în istoria Uniunii Europene.

Expoziția de desene cu tematica țărilor și obiectivelor turistice din Europa, întocmit de către profesoara LCCR Florentina Lazăr a scos la iveală talentul copiilor și dedicația profesoarelor care i-au coordonat și a închegat această minunată întâlnire. Materialele cu referire la Ziua Europei au fost facilitate și de alți profesori LCCR, care, deși nu au avut intervenții directe, s-au făcut remarcați prin operele lor. Chiar și afișul a fost realizat tot de o profesoară LCCR – Antonela Pohoață, evenimentul fiind rezultatul unui efort colectiv și rămânând înregistrat pentru posteritate.

2 comentarii la „Împreună în Europa

Comentariile sunt închise.