12 iulie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

El Rozario – la plajă doar pe baza rezervării online

Așa se va putea merge pe malul mării în zona plajelor La Nea, Radazul și Tabaiba din Tenerife

Surpriză mare pentru locuitorii municipiului El Rozario din Tenerife. Printr-o hotărâre luată vineri seara, Consiliul Municipal va impune un sistem de rezervare preventivă a unui loc pe o plajă unde cetățenii vor putea merge în doar trei intervale de timp în decursul unei zile. Noua măsură se referă la zonele unde vor fi permise înotul sau băile de soare în faza a 2-a a ieșirii din carantină care va începe luni 25 mai.

Cei care doresc să stea la soare sau să înoate în apropierea plajelor La Nea, Radazul sau Tabaiba vor avea nevoie de o rezervare care se va obține prin intermediul site-ului web al municipalității. AICI. Accesul va fi permis doar de la ora 7:00 la ora 10:00, de la 11:00 la 14:00 și de la 15:00 la 18:00, în timp ce de la 10:00 la 11:00 și de la 14:00 la 15:00 plajele vor fi evacuate pentru curățenie și dezinfectare.

În urma luării acestor măsuri, cetățeanul va trebui să-și aleagă ziua, intervalul orar și plaja pe care dorește să meargă. Pentru a obține rezervarea va fi obligat să introducă în sistem numele, prenumele și DNI sau NIE, după caz. După introducerea datelor îi va fi atribuit un loc, până la atingerea capacității maxime din zona selectată. În plus, Consiliul Municipal El Rozario a hotărât că fumatul pe plaje sa fie interzis pentru a facilita lucrările de curățenie dar și pentru a evita riscurile de contaminare.

Consilierul responsabil cu siguranța din partea municipalității, Sara Cabello, a precizat că vara, pe coasta municipiului El Rosario, numărul turiștilor și persoanelor care vin la plajă este cuprins între 4.000 și 5.000 în fiecare zi. În noile condiții create de criza coronavirus, Sara Cabello a indicat o capacitate maximă totală, calculată pe baza distanțelor de siguranță de doi metri, de doar 686 de persoane care vor putea beneficia simultan de cele trei plaje de pe întreaga coastă.

Noul sistem de rezervare a locurilor pe plaje va fi completat de o prezență mai mare a Poliției Locale, a Gărzii Civile, a Protecției Civile și a securității private, care vor controla permanent capacitatea și accesul la aceste spații comune unde, pentru o mai bună cunoaștere și informare, vor fi instalate indicatoare.

Constantin Pletosu – Radazul, Tenerife