14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

De la 1 iulie Spania elimină carantina pentru străini

Pentru a relansa economia Spania are nevoie de turiștiPedro Sánchez

Dacă sâbătă după amiază primul ministru Pedro Sánchez anunța că are intenția să elimine carantina obligatorie pentru turiștii străini, astăzi, luni, într-o videoconferință interministerială a decis ca de la 1 iulie să ridice carantina obligatorie pentru cei care vin din afara Spaniei.

În acest fel, se va reporni un sector vital pentru economia spaniolă eliminând unul dintre marile obstacole în calea funcționării turismului, deoarece această limitare este un factor determinant atunci când cetățenii aleg o destinație sau alta.

Reyes Maroto, Ministrul Industriei, Comertului si Turismului

În intervenția sa de astăzi, Ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Reyes Maroto, i-a încurajat pe turiștii străini, în special pe francezi, englezi și germani, să vină în vacanță în Spania. Dacă lucrăm ca în ultimii doi ani, pe baza produselor noastre, profesionalizarea lucrătorilor și repoziționarea ca destinație sigură, vom putea salva ce a mai rămas din acest an – spunea astăzi ministrul

În plus, după decizia și anunțul premierului, ministrul Maroto i-a încurajat pe cetățenii spanioli să-și planifice vacanțele în aceste momente pentru a stimula turismul național. Toți merităm o vacanță în aer liber după aceste săptămâni de stat în casă – a mai declarat ministrul Maroto.

Tot ministrul Reyes Maroto a subliniat că turismul este un sector foarte important pentru Spania. Sunt convinsă că acest sector ne va ajuta să ieșim din criza economică și socială – a mai declarat ea.

Monica Cercan – Madrid