12 iulie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

În Spania masca va deveni obligatorie în spațiile închise și pe drumurile publice

Această nouă masură va fi reglementată printr-un ordin ministerial care va fi publicat în zilele următoare

Utilizarea măștii va fi obligatorie și în Spania dar nu numai în transportul public ca până în prezent, ci și în spațiile publice închise și pe drumurile publice, atunci când nu este posibilă garantarea distanței minime de siguranță de doi metri. Măsura a fost luată ca modalitate de prevenire a transmiterii coronavirusului SARS-CoV2 și a bolii pe care o provoacă, Covid-19.

Acest lucru a fost convenit astăzi după amiază de Guvernul Sánchez și de Comunitățile Autonome în cadrul Consiliului Teritorial al Sănătății, la care au participat Salvador Illa, ministrul sanătății și directorii tuturor filialelor, după cum au informat surse din guvern.

Ministerul Sănătății anunțase deja de duminică pregătirea ordinul menționat, după ce mai multe Comunități Autonome, precum cea din Madrid, Catalunia și Țara Bascilor, au cerut obligativitatea utilizării măștilor în locurile publice sau chiar pe străzi.

În Europa, momentan, utilizarea măștii este diferită de la țară la țară, deși în majoritatea statelor acestea trebuiesc purtate în trenuri, metrouri și autobuze, așa cum se întâmplă în Franța, Germania sau Belgia.

În Italia, măștile sunt obligatorii în toate locurile publice închise și nu numai în transportul public, deși sunt orașe și regiuni italiene unde purtarea măștii este obligatorie peste tot.
În schimb, în ​​Marea Britanie, purtarea măștii nu este obligatorie nicăieri.

Monica Cercan – Madrid