22 februarie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

De mâine, 18 mai, Aeroportul Reina Sofia din Tenerife Sud va fi o poartă de intrare în Spania

Știrea a fost confirmată astăzi prin intermediul contului său de Twitter de José Luis Ábalos – Ministrul Transportului în Guvernul de la Madrid

Ministrul Transporturilor din Guvernul Sanchez, José Luis Ábalos, a confirmat, astăzi, prin contul său de Twitter, că Aeroportul Reina Sofia din Tenerife Sud, care nu fusese desemnat vineri ca aeroport activ în Spania, va fi activ de mâine, luni, 18 mai.

De remarcat că la ședința de guvern de vineri, aeroportul din Gran Canaria fusese propus printre cele cinci aeroporturi din Spania pentru a opera zboruri internaționale, datorită capacității sale de a trata urgențe de sănătate publică de importanță majoră.

Văzând decizia de vineri a Guvernului Sanchez, Guvernul Regional al Insulelor Canare, a solicitat imediat includerea pe lista prezentată și Aeroportul Reina Sofia, cerere care a fost în cele din urmă acceptată.

Ministrul José Luis Ábalos va semna mâine rezoluția cu care va face activ Aeroportul Reina Sofia din Tenerife Sud, incluzându-le pe această listă și pe cele din Sevilla, Ibiza, Menorca și Alicante.

Prin aceste măsuri se confirmă obiectivul Guvernului Central de a canaliza fluxul de pasageri care sosesc din alte țări pentru a încerca să reducă la minimum riscul de infecții cu Covid-19.

Monica Cercan – Tenerife

2 comentarii la „De mâine, 18 mai, Aeroportul Reina Sofia din Tenerife Sud va fi o poartă de intrare în Spania

  • Mulțumesc pentru informație!
    Întodeauna sunteți punctuali cu știrile. Pot spune ca sunteți o binecuvântare pentu românii din Canare.

    • Mulțumim pentru aprecieri, domna Liliana! În cercăm să informăm românii cu cele necesare! Să aveți o zi splendidă!
      Monica Cercan

Comentariile sunt închise.