14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în lume

Din 15 mai și Spania va introduce carantina obligatorie la domiciliu

Această măsură se va aplica tuturor persoanelor, spanioli sau cetățeni străini, care vor intra pe teritoriul Spaniei

Începând de vineri, 15 mai, toate persoanele care vor intra pe teritoriul Spaniei, indifirent din ce țară provin, vor fi obligate la o carantină de 14 zile. Aceasta măsura nu va fi una institutionalizată dar va impune celor sosiți să stea la domiciuliul personal.

Ieșirea din locuință se va putea face purtând o mască de protecție și doar pentru aprovizionarea cu alimente, mersul la medic în caz de urgență sau pentru achiziționarea de bunuri de strictă necesitate.

Prin această măsură și Spania se aliniază celorlalte țări vecine care impun carantinarea și supravegherea cetățenilor care provin din alte țări afectate de coronavirus. Până în acest moment, cei care intrau în carantină obligatorie, în Spania, erau cetățenii spanioli repatriați din Italia – a declarat ministrul sanătății spaniol.

Noua măsură nu se va aplica transfrontalierilor care merg la lucru dar și echipajelor medicale și operatorilor sanitari care se deplasează în scop de lucru și care nu au intrat în contact cu persoane infectate cu COVID19.

Costin Filipescu – Madrid