19 mai 2024
Afaceri româneștiConsulatCronicăRomâni în lume

Distincție importantă acordată comunității românești din Madrid

Guvernul regional al Comunității Madrid a acordat una dintre cele mai înalte distincții, ”La Gran Cruz de la Orden del Dos de Mayo”, comunității românești din această regiune

În semn de apreciere pentru contribuția sa la dezvoltarea socio-economică și la prosperitatea societății locale, Guvernul regional al Comunității Madrid a acordat astăzi, 2 mai, comunității românești din Madrid, una dintre cele mai înalte distincții, ”La Gran Cruz de la Orden del Dos de Mayo”.

Ceremonia de decorare, în cadrul căreia au fost acordate distincții pentru 15 personalități, instituții și entități sociale, a avut loc la Real Casa de Correos, sediul Guvernului regional, în cadrul actului instituțional dedicat Zilei Comunității Madrid. La eveniment a participat însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei României în Spania, Raluca Mihăilă, alături de consulul general al României la Madrid, Tiberiu Trifan.

În cadrul întâlnirii, președintele executivului regional, Isabel Diaz Ayuso, a transmis aprecierea sa pentru cei aproximativ 145.000 de cetățeni români rezidenți în Madrid, care prin eforturile, curajul și dedicarea lor reprezintă comunitatea străină cu cea mai mare contribuție economică la societatea gazdă, motiv pentru care autoritățile regionale au decis să înmâneze această decorație unui antreprenor român din Madrid.

Cu această ocazie, reprezentanta Ambasadei a transmis mulțumiri președintei Guvernului regional pentru recunoașterea adusă comunității românești, un prilej de bucurie și mândrie pentru toți conaționalii noștri din Spania și o dovadă a aprecierii și sprijinului acordat de autoritățile regionale.

De menționat că românii reprezintă nu doar cea mai numeroasă comunitate străină din Madrid, ci și o comunitate care este pe deplin integrată în societatea în care trăiește, și care, în același timp, își păstrează cu mândrie propria identitate și cultură.