14 iunie 2024
CulturăRomâni în CanareRomâni în lume

Daca avem talente literare printre noi, a sosit momentul!

„Romeo și Julieta la Mizil”-ediție jubiliară, a XV-a. La festival pot participa tinerii români de orice vârstă din toată lumea

Au început înscrierile la Festivalul internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”, ediția a XV-a. Acestea vor putea fi efectuate până pe data de 20 decembrie 2021. Materialele trebuiesc scrise într-un document word atașat la mail. La redactare se va scrie cu TNR, font 11, cu diacritice, fără sublinieri sau intervenţii. Cei care nu au internet pot trimite prin poștă: CP16, Oficiul Poștal Mizil, jud. Prahova, cu mențiunea pe plic Pentru „Romeo și Julieta la Mizil”-XV. Materialele vor avea motto pe plic. În plicul mare va fi un plic închis cu acelaşi motto.

Atât cei care trimit pe e-mail cât și cei care trimit prin poștă vor menționa: numele și prenumele, secțiunea la care participă, e-mailul, facebook (dacă e cazul), adresa, numărul de telefon, ocupaţia.

Festivalul are două secțiuni: una destinată adulților, cu două subsecțiuni: Epigramă, la care se trimit patru epigrame, dintre care una are temă impusă Mizilul și Poezie,la care se trimit trei poezii, dintre care una trebuie să aibă elemente de prozodie (rimă, ritm etc.). Cealaltă secțiune este destinată elevilor, având aceleași subsecțiuni și aceleași reguli.
La festival pot participa tinerii români de orice vârstă (peste 14 ani) din toată lumea.

CARE SUNT REGULILE ORGANIZATORILOR?

  1. Oricine va înscrie un text ce nu-i aparţine (sau conţine părţi copiate) va fi descalificat
  2. Oricine va trimite un text/texte publicate/postate până la data afișării rezultatelor va fi descalificat
  3. Oricine va trimite un text/texte cu care a participat la alte concursuri literare va fi descalificat
  4. Organizatorii pot descalifica, fără preaviz, concurenţii care nu dau dovadă de bun-simţ, respect şi decenţă în comunicarea (prin orice mijloace) cu organizatorii, juriul etc.
  5. Organizatorii îşi declină responsabilitatea când un terţ preia textele în vederea folosirii lor ulterioare
  6. Organizatorii vor putea publica/posta ulterior textele participanţilor în antologia festivalului, pe site sau în alte materiale conexe festivalului fără a mai cere acordul participanţilor
  7. Creațiile nu trebuie publicate (pe hârtie) sau postate pe internet până la data afișării clasamentului
  8. După postarea clasamentului nu se mai fac modificări

Premiile sunt de 4000 de lei la ambele secțiuni, Poezie și Epigramă.

Jurizarea are loc în perioada 28.12.2021-19.01.2022.

Clasamentul va fi publicat pe www.romeojulietalamizil.ro în perioada 22-25 ianuarie 2022.

Festivalul este susținut de Fundația Culturală „Romeo și Julieta la Mizil” în colaborare cu Consiliul Județean Prahova și Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Monica Cercan