14 iunie 2024
CronicăCulturăPoliticăRomâni în Canare

Cursuri de limbă română online la Școala Dacia din Atena

Proiectul este o premieră pentru diaspora românească și face parte din acțiunile pe care le desfășoară Școala de Limba Română Dacia din Atena.

Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena invită copiii români de pretutindeni să se înscrie la Școala de Limba Română – cursuri online. Proiectul a fost inițiat în luna martie a acestui an, fiind o premieră pentru diaspora românească și face parte din acțiunile pe care le desfășoară Asociația Dacia din capitala Greciei.

Noul an școlar 2020-2021, care a început online pe 7 septembrie 2020 , a reușit să adune online, copiii românilor care locuiesc în orașele care sunt departe de Atena, pe insulele grecești, dar și copii din alte colțuri ale lumii precum Scoția, Franța, Qatar, Anglia sau Turcia.

Cursurile sunt predate de cadre didactice calificate, cu experiență și certificare pentru predarea cursurilor de limba română în sistemul online și sunt structurate într-un format de două ore pe săptămână, cu fiecare grupă, în baza unei programe bine stabilite. Orele de limba română se desfășoară pe platforma Zoom, pe parcursul unui întreg an școlar, pe grupe de vârstă în funcție de nivelul de cunoaștere al limbii române și sunt predate după manuale de limba română avizate de către Ministerul Educației din România. Pe lângă aceste cursuri, se organizează și ateliere de istorie, geografie și dezvoltare personală.

Moment din timpul cursurilor online

La terminarea cursului fiecare participant va primi o diplomă de absolvire din partea Asociației Interculturale Dacia și Editurii Esențial Media, cu care a fost încheiat un parteneriat pentru acest an școlar.

După absolvirea cursurilor elevii cu vârste de peste 15 ani, au posibilitatea de a participa la examenul de atestare a cunoștințelor de limba română, în vederea obținerii certificatelor de competență lingvistică, necesar înscrierii la orice facultate din România.

Doritorii vor găsi AICI formularul de înscrie online dar se mai pot înscrie sunând la numărul de telefon +306934878916 sau scriind un mesaj la asociatia_dacia@yahoo.com

Constantin Pletosu