12 iulie 2024
ConsulatCulturăPoliticăRomâni în Canare

Curs de Limbă, Cultură și Civilizație Românească prin intermediul Institutului Limbii Române și anul acesta

Cursul dedicat comunității românilor din Insulele Canare se bucură de susținerea Ambasadei României în Regatul Spaniei dar și de cea a ”Consejeriei de Educacion” din arhipelag

În ciuda tuturor dificultăților generate de criza sanitară pe care o traversăm, cursul de limbă, cultură și civilizație românească continuă și anul acesta. În condițiile actuale se deschid doar cursurile online pentru toți copii și tinerii care provin din familii de români sau familii mixte, oriunde ar locui în Insulele Canare. Cu aceeași deschidere sunt așteptați copiii din familii de români din Republica Moldova sau alte teritorii istorice românești. La cerere, pot participa la curs și copii de alte naționalități.

Încă din vara acestui an, cursul are și propriul site, unde se pot consulta detalii despre proiectul LCCR dar și despre programele internaționale în care sunt implicați copiii care sunt înscriși. Site-ul poate fi accesat AICI

Profesorii Anca-Elena Răducan, Rosana Calotă și Cecilia Stan Tomescu

Cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească, în comunitatea provinciei Las Palmas, insulele Gran Canaria și Fuerteventura, sunt acoperite de profesorul LCCR Cecilia Stan Tomescu și au început în ultima săptămână a lunii octombrie.

Cele din provincia Santa Cruz de Tenerife, care include insulele Tenerife, La Palma, La Gomera și El Hierro au ca profesor LCCR pe Anca-Elena Raducan. Înscrierile se pot face pe WhatsApp 610 414 783, sau prin link-ul de la sfârșitul acestui articol!

De copii români din insula Lanzarote se va ocupa noul profesor LCCR, Rosana Calotă! Contactele doamnei profesor sunt urmatoarele: tel: 643932860, e-mail: calotarosana@gmail.com

La fiecare din cele trei cursuri sunt mai multe grupe de elevi, concepute pe vârste. În total, în insulele Canare studiază aproximativ 100 de copii ce provin din familii de români ori mixte – de români și de spanioli. Astfel de cursuri sunt organizate de mai mulţi ani și în Italia, Franta, Belgia, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie. Este, practic, o rețea de mai bine de 100 de profesori, 450 de unităţi şcolare şi aproximativ 13.000 de cursanţi.

Pentru a vă înscrie copilul la aceste cursuri puteți accesa acest link AICI, acesta fiind valabil pentru toate insulele.

Dragi copii, cei trei profesori vă așteptă să participați în continuare la cursurile lor unde vor încerca să păstreze intacte spiritul, originile și valorile românești!

Succes în noul an școlar!

Constantin Pletosu