12 iulie 2024
ConsulatCronicăCulturăRomâni în Canare

Comunitatea românilor din Insulele Canare are la dispoziție cursuri de limba română prin continuitatea proiectului „Școala românească de weekend din Castellon – Nicolae Iorga”

Proiectul este oferit de Institutul Hispano Român și finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Se dorește ca prin intermediul acestui proiect să se continuie păstrarea și promovarea valorilor culturale și identitare românești pentru copiii români cu vârsta între 4 și 14 ani

În arhipelagul insulelor Canare se află o importantă comunitate de români care crește pe zi ce trece. Începând cu toamna acestui an cursul de weekend este predat gratuit și online în cadrul „Școlii româneaști de weekend din CastellónNicolae Iorga” prin proiectul finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

În cadrul „Școlii Românești Nicolae Iorga din Castellón” organizăm activități educaționale de limbă, cultură și civilizație românească, de muzică, de pictură și de lucru manual. Scopul Școlii de weekendNicolae IorgaCastellón este de a păstra limba, cultura și tradiția românească în rândul membrilor comunității de români.

Având în vedere numărul foarte ridicat al copiilor români născuți în afara României care nu își cunosc originile, nu știu cine a fost Mihai Eminescu, Ion Creangă, nu știu ce a însemnat Marea Unire sau nu cunosc regiunile și județele României, ne propunem ca, prin intermediul atelierelor, să facem cunoscute reperele culturale românești și să păstrăm intact spiritul, originile și valorile noastre.

Contextul sanitar existent a determinat adaptarea cursurilor ȘcoliiNicolae Iorga”, acestea desfășurându-se atât în formatul tradițional, cât și în format online, în funcție de evoluția situației actuale, dar și pentru a respecta toate măsurile în vigoare.

Imagine de la primele cursuri de Limbă, Cultură și Civilizație Românească

Institutul Hispano Român dorește să mulțumească pe această cale Secretariatului General al Guvernului – Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru sprijinul acordat, fără de care nu ne-am fi putut desfășura activitatea, precum și partenerilor externi ai proiectului, în mod special Școlii românești Nicolae Iorga din Liverpool, Școlii Nicolae Iorga din Insulele Canare și Asociației Dacia Rivoli.

Activitățile noastre se vor desfășura până la sfârșitul lunii decembrie a anului 2021 cu speranța continuării proiectul și în cursul anului 2022. Pentru informații suplimentare vă rugăm sa ne scrieți la adresa de email contacto@institutohispanorumano.org sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/scoalaromaneascanicolaeiorgacastellon/

Pentru a vă înscrie copilul la aceste cursuri puteți accesa AICI. Acest link valabil pentru toate insulele!

Succes în noul an școlar!

Constantin Pletosu