14 iunie 2024
CronicăCulturăPoliticăRomâni în lume

Asociația Dacia din Atena prezentă la cel de-al 17 festival dedicat voluntariatului

Tema evenimentului, care a avut loc sâmbătă, 17 octombrie, a fost „Responsabilitate individuală-acțiune colectivă”

Alături de peste 30 de organizații neguvernamentale care promovează acțiunile de voluntariat în folosul comunității prezente sâmbătă, 16 octombrie 2021, la cel de-al 17 festival dedicat voluntariatului, a fost și Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena unde președinte este Daniela Popescu.

Cei care au dorit să viziteze standurile organizate la acest eveniment au avut ocazia să cunoască activitatea organizațiilor de voluntari și să discute cu aceștia, o oportunitate ideală de a afla cât mai multe despre voluntariat în practică!

Standul Asociației Dacia a fost vizitat de zeci de persoane, români, greci sau turiști sosiți în capitala elenă, care au rămas profund impresionați de vasta lor activitate. Vizitatorii au primit pliante cu acțiunile pe care le desfășoară tinerii români, precum și cărți poștale și pliante cu și despre România.

Începând cu 17:00, Piața Sintagma din capitala Greciei a răsunat muzică populară românească. Ștefan Bujor, elevul Școlii Internaționale de Limba Română Dacia, care funcționează cu sprijinul Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni, a interpretat la saxofon atât melodii românești cât și grecești.

Momente impresionante, cum a fost cel în care tinerii eleni s-au prins în hora românească și au dansat împreună cu tinerii români, au sensibilizat profund, dovedind încă odată faptul că atunci când există cultură, implicare, dragoste față de semeni, nu există granițe!

În încheierea evenimentului de sâmbătă de la Atena, Ansamblul Folcloric de Copii Dacia, precum și Ansamblul Folcloric de Femei al aceleiași asociații românești au încântat publicul prezent cu dansuri populare românești, dar și grecești, sub conducerea profesorului Dimitris Aronis.

Monica Cercan