14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Clubul Rotary din Gran Canaria are un nou președinte în persoana Alinei Râmaru. Este pentru prima dată în istoria organizației când acest fotoliu este ocupat de un român.

Mandatul Alinei Râmaru va fi de un an, 2020-2021 și are în cuprins o serie de proiecte noi dar și continurea proiectelor inițiate de fostul președinte Pedro Gómez.

Evenimentul a avut loc joi, 9 iulie, la Clubul Nautic din Las Palmas de Gran Canaria într-o atmosferă calduroasă și în prezența unui numeros public format din asociați și prieteni. Au mai fost prezenți primarul din Vega de San Mateo – Antonio Ortega, directorul provincial al INSS – Silvia de la Hoz, José Pablo Suarez Rivero – prorector pentru cercetare al Universității din Las Palmas și președintele Clubului Nautic din Las Palmas de Gran CanariaMaría del Carmen López Galán.

Grupul de asociați și invitați ai Clubului Rotary Ciudad de Arucas – Foto: Constantin Pletosu

Noul președinte, avocat Alina Elena Râmaru, a preluat colierul de la Pedro Gómez, asigurând asociații că va menține aceeași linie de lucru pe care a condus-o predecesorul său, conducând o echipă determinată, cu o activitate intensă în favoarea comunității.

În cadrul discursului de debut, noul președinte, Alina Elena Râmaru, avocat român și Consul Onorific al României în Insulele Canare, a subliniat că, în acest an, puțin mai diferit decat ceilalți ani de până acum, capacitatea clubului de a se adapta nevoilor imediate ale comunității, impusă de situația creată de pandemia din această primavară, va fi vitală. Alina a mai scos în evidență calitatea umană a asocilațior, aspect foarte important în aceste momente, precum și colaborarea cu alte cluburi Rotary din alte regiuni.

Echipa de lucru a noului președinte – Foto: Constantin Pletosu

În același context, noul președinte și-a prezentat echipa de lucru din acest an. Astfel, Esther Martin și-a asumat funcția de secretar, Rolf Meyer pe cea de trezorier, María del Pino López pe cea de maestru de ceremonii iar Pedro Gómez pe cea de vicepreședinte. De asemenea, din echipa de conducere mai fac parte Valentín de Armas Morales – responsabil cu asociații, José Luis Cardenes – responsabil pentru serviciul Avenida în club și Alejandro García – responsabil cu imaginea publică a clubului dar și cu proiectele pentru Guatemala. Jose Carlos de Blasio va fi președintele ales în perioada 2021-2022.

Premiul Paul Harris acordat Marittei Kettunen, fost vice-consul al FinlandeiFoto: Constantin Pletosu

În cadrul evenimentului au fost acordate diverse premiile pentru merite deosebite avute în perioada 2019-2020. Au fost premiați patru dintre membrii Clubului Rotary Ciudad de Arucas: Esther Martin, José Luis Cárdenes, Javier Vega și Rolf Meyer pentru contributul lor special adus comunității. Cea mai înaltă distincție care se acordă în cluburile Rotary, premiul Paul Harris, a fost acordată, Marittei Kettunen, fost vice-consul al Finlandei, pentru colaborarea sa în proiecte importante derulate anul trecut dar și lui Pedro Gómez, președinte al Clubului Rotary până la preluarea mandatului de Alina Elena Râmaru, pentru marea sa dăruire la cârma asociației.

Constantin Pletosu – Las Palmas de Gran Canaria

One thought on “Clubul Rotary din Gran Canaria are un nou președinte în persoana Alinei Râmaru. Este pentru prima dată în istoria organizației când acest fotoliu este ocupat de un român.

Comentariile sunt închise.