14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în CanareRomâni în lume

Românii sosiți din Spania nu vor mai face izolare la domiciliu în România

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, începând de astazi, 3 iulie 2020, ora 24:00, cei care merg din Spania în România nu vor mai fi obligati să stea 14 zile în izolare la domicilu.
De asemenea, se reiau și cursele aeriene de linie între România și Spania.

Toate zborurile suspendate către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantină sau izolare, inclusiv Spania, pot fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Sunt exceptate de la măsura izolării la domiciliu persoanele care sosesc în România din statele membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, a căror rată cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară.

Lista va fi actualizată săptămânal, la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică și cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în concordanță cu actualizarea realizată la nivelul Consiliului Uniunii Europene.

Noile prevederi au fost adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea nr.33 din 2 iulie 2020 care poate fi consultată AICI

Monica Cercan – Madrid