14 iunie 2024
CronicăRomâni în Canare

Arhipelagul Insulelor Canare își pregătește propriul plan pentru ieșirea din carantină

Datorită faptului că Insulele Canare au început să înregistreze rezultate din ce în ce mai bune în ceea ce privește numărul noilor contaminați cu coronavirus, Guvernul local negociază cu Madridul condițiile ieșirii din carantină.
Se fac probe la un test rapid pentru depistarea virusului COVID19

Julio Pérez, Ministrul Sănătății din Guvernul Insulelor Canare, a declarat ieri că Arhipelagul va propune Ministerului Sănătății de la Madrid un plan de ieșire din carantină adaptat la particularitățile noastre teritoriale, neuitând niciodată principiile – prudență maximă pentru a nu pierde ceea ce s-a câștigat cu mari sacrificii. El a anunțat că la sfârșitul acestei săptămâni sau cel târziu începutul săptămânii viitoare, vor începe probele testelor rapide pentru detectarea coronavirusului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului din arhipelag a explicat că testele sunt efectuate în conformitate cu criteriile stabilite de specialiștii în medicină și, deocamdată, suspecții asimptomatici nu sunt testați, ci controlați printr-o monitorizare telefonică permanentă. Cadrele sanitare de asistență primară efectuează aproximativ 20.000 de apeluri telefonice pe zi fiind în contact cu peste 5.000 de persoane.

Fără carantină dar cu măști pe stradă

În ceea ce privește disponibilitatea măștilor de protecție, consilierul a declarat că Arhipelagul Insulelor Canare are deocamdată cantități suficiente pentru a oferi întregului personal medical care lucrează în centrele medicale. Se are în vedere și alternativa ca întreaga populație să fie obligată să poarte măști. Pérez a subliniat că dacă se va întâmpla acest lucru, Guvernul se va obliga să asigure întrega cantitate necesară.

Constantin Pletosu – Tenerife