14 iunie 2024
ConsulatCronicăRomâni în Canare

Accident rutier în apropiere de Sibiu. O familie de spanioli din Gran Canaria a fost cea mai afectată, 4 morți

Accidentul a avut loc aseară, duminică, 4 decembrie, la kilometrul 293+500m, în localitatea Hula Bradului, între Sibiu și Avrig și au fost implicate trei mașini

Accidentul s-a produs, susțin polițiștii sibieni, după ce un șofer de 63 de ani a încercat să depășească o autoutilitară pe linie continuă. În acel moment acesta a pierdut controlul volanului și a lovit frontal un autoturism Dacia Logan care circula regulamentar din sens opus și în care se afla în vacanță o familie din Gran Canaria. Chiar dacă într-o primă fază persoanele decedate erau două, cei doi părinți de 67 și 55 de ani, până la Spitalul din Sibiu a decedat și fiica de 21 de ani care se afla în țara noastră într-un proiect Erasmus. Astăzi, de la spitalul sibian a venit vestea că a decedat și a doua fiică a familiei, cea de 15 ani, care fusese dusă la spital în condiții grave.

Șoferul care a provocat accidentul a fost și el internat dar viața sa nu se află în pericol.
În cauză, la nivelul Serviciului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, să fie stabilite toate circumstanțele exacte în care s-a produs acest accident rutier”, informează IPJ Sibiu.

La nivelul Insulelor Canare autoritățile spaniole dar și cele române din arhipelag și din Madrid s-au mobilizat pentru repatrierea celor patru corpuri ale familiei îndoliate. Rudele și prietenii familiei greu încercate sunt încă în stare de șoc. De la ceea ce se dorea o vacanță de vis în care doreau să viziteze și să cunoască România s-a ajuns la așa o tragedie.

Mesajul Consulatului Onorific al României în Insulele Canare:
Ante el terrible accidente de tráfico que ocurrió en Rumania y en el que han perdido la vida cuatro canarios (madre, padre y sus dos hijas), en nombre de la comunidad rumana y del Consulado honorario, expresamos nuestro dolor y nuestro más sentido pésame, a los familiares, a los amigos de los fallecidos, a la comunidad universitaria y educativa.
Este drama nos ha conmovido a todos; queremos trasladar nuestro sentimiento, nuestro pesar y toda nuestra solidaridad. D.E.P.

Alina Elena Râmaru

Mesajul Ambasadei României în Regatul Spaniei:
„Ne alăturăm demersului Consulatului Onorific din Insulele Canare și deplângem la rândul nostru tragedia care a avut loc recent în România și care s-a soldat cu decesul a 4 cetățeni spanioli.
În numele ambasadorului României George Bologan și al colectivului diplomatic și consular transmitem condoleanțele noastre sincere familiei îndurerate și celor dragi.
Să fim împreună în astfel de momente pline de durere, să fim empatici și solidari cu poporul spaniol prieten.”