12 iulie 2024
CulturăPoliticăRomâni în lume

Ziua Educației sărbătorită de tinerii români din Atena

“Cine stăpânește școala hotărăște asupra viitorului, asupra tendinței vieții și asupra vieții însăși“ – Adolph Diesterweg

Început de an școlar în sărbătoare pentru românii din Grecia. Sâmbătă, 3 octombrie 2020, preșcolarii și elevii Școlii de Limba Română Dacia din Atena, care funcționează în cadrul asociației cu acelasi nume din capitala Greciei, cu sprijinul Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni, au sărbătorit, în avans, ZIUA EDUCAȚIEI.

Profesorii au prezentat elevilor importanța acestei zile, precum și informații despre educație și rolul acesteia în dezvoltarea personală și socială. S-a discutat despre valorile prin care se construiește educația: încredere, echitate, solidaritate, eficacitate și autonomie.

Copiii prezenți la eveniment au primit fișe pentru colorat de la Editura Star Kids și au citit și discutat despre citate referitoare la educație.

De menționat că Școala Dacia din Atena a funcționat neîntrerupt din anul 2016 în strada Orfeos, n° 77, în zona Keramikos din Atena. În luna ianuarie a acestui an, instituția a primit un spațiu de la Primăria din Acharnes, un cartier din nordul capitalei elene, în strada Filadelfias, n°217, unde, momentan, se desfășoară doar cursurile online. În cadrul Școlii de Limba Română din Atena funcționează și Ansamblul Folcloric Dacia care are ca scop promovarea portului, a dansului și a tradițiilor populare românești.

Constantin Pletosu