14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Spania se află din nou pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Carantină pentru românii care merg în țară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a României a actualizat în această seară, 5 octombrie 2020, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Pe această listă se află și Regatul Spaniei. N-a fost exclusă nici o provincie

Spania se regăsește din nou pe această listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Prin urmare, pentru persoanele care sosesc din Spania în România se instituie măsura carantinei obligatorii, începând cu data de 07.10.2020, ora 0:00. Excepția se face pentru cei care rămân pe teritoriul României pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

Toți cetățenii care sosesc în România din Spania și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8-a zi de izolare, iar rezultatul acestuia este negativ. În plus, cetățeanul respectiv, nu trebuie să prezinte simptomatologia specifică Covid-ului.

Dacă doriți să consultați Hotărârea CNSU cu numărul 47 din 5.10.2020 puteți accesa AICI

Dacă doriți să consultați lista statelor cu risc epidemiologic ridicat o puteți face accesând AICI

Constantin Pletosu