16 iunie 2024
ConsulatCronicăCulturăPoliticăRomâni în Canare

Încep cursurile de limbă, cultură și civilizație românească și pentru micuții românilor din Insulele Canare

Deși nu se poate desfășura o activitate normală la clasă, cursurile extrașcolare fiind oprite anul acesta în Insulele Canare, cei doi profesori se vor întâlni ONLINE cu toți copiii care doresc să învețe sau să-și consolideze limba maternă.

În ciuda tuturor dificultăților generate de criza sanitară pe care o traversăm, culsul de limbă, cultură și civilizație românească continuă și anul acesta.

În condițiile actuale se pot deschide cursuri online pentru toți copii și tinerii care provin din familii de români sau mixte, oriunde ar locui în Insulele Canare. Cu aceeași deschidere sunt așteptați copiii din familii de români din Republica Moldova sau alte teritorii istorice românești. La cerere, pot participa la curs și copii de alte naționalități. Înscrierile se fac până pe data de 10 octombrie.

Dacă pentru provincia Las Palmas, care cuprinde insulele Gran Canaria, Fuerteventura și Lanzarote, doritorii o pot contacta pentru înscrieri pe doamna profesoară Cecilia Stan -Tomescu la telefonul 646 348 927, același lucru o pot face cei care fac parte din provincia Santa Cruz de Tenerife, unde sunt incluse insulele Tenerife, La Palma, El Hierro și La Gomera, înscrierile, de aceasta data, făcându-se la doamna profesoară Anca-Elena Răducan, la telefonul 610 414 783.

De mentionat că acest curs aparține Ministerului Educației și Cercetării din România și se desfășoară prin Institutul Limbii Române. Lecțiile sunt gratuite și se adresează tuturor copiilor și tinerilor cu vârsta între 3 și 18 ani. Pentru fiecare grupă, cursul se desfășoară o dată pe săptămână de luni până vineri, online, după-amiaza.

Pentru mai multe informații despre cursul de limbă, cultură și civilizație românească la nivel european, vă rugam să accesați site-ul www.ilr.ro secțiunea LCCR.

Constantin Pletosu