16 iunie 2024
ConsulatPoliticăRomâni în CanareRomâni în lume

Veniți în paradis dar paziți-vă buzunarele!

A început sezonul turistic și s-au întors hoții la lucru! Mai mulți români aflați în vacanță în Tenerife au rămas fără acte și bani

În aceste zile Secția Consulară de pe lângă Ambasada României din Regatul Spaniei face eforturi pentru repatrierea mai mulți cetățeni români veniți în vacanță în Tenerife. Aceștia au telefonat autorităților române din peninsulă comunicându-le că au rămas fără documente de călătorie și bani. Păgubiții declară că le-au fost sparte mașinile închiriate în timp ce se aflau la plimbare pe Teide sau în parcarea de la Masca, un puct turistic de mare atracție pe insula „primăverii veșnice„.

Săptămâna trecută o altă turistă aflată în luna de miere și-a dat seama că nu mai are documentul de identitate exact la urcarea în avionul de întoarcere. Acest fapt a obligat-o să întârzie mai mult timp în Tenerife pentru rezolvarea situației. Ajunsă în România, cu o întârziere de 5 zile, a avut parte de o altă surpriză neplacută. Cineva îi furase din contul bancar aproape o mie de euro.

Autoritățile române de la Madrid declară că în ultima perioadă mai multe zeci de cetățeni români au reclamat furtul documentelor în timp ce se aflau în vacanțe în arhipelag și sfătuiesc turiștii români ca pe toată perioada sejurului în Insulele Canare să pastreze documentele de identitate, sau alte obiecte de valoare, într-un loc sigur sau în safety box-ul de la hotel și să circule cu o fotocopie a pașaportului sau a cărții de identitate. De asemenea este contraindicată lăsarea genților sau a altor lucruri de valoare la vedere în mașinile parcate.

Monica Cercan