14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Un sens giratoriu suspendat în Las Chafiras, Tenerife

Noul proiect, la care se lucrează intens în aceste momente, a fost aprobat cu trei ani în urmă și are ca termen de finalizare primavara anului viitor

Constantin Pletosu

Lucrarea este de importanta majoră și vizează defluirea traficului în orele de varf când în acea zonă cozile formate devin kilometrice. Pentru a fi la curent cu evoluția lucrarilor, președintele Cabildo de Tenerife, Pedro Martín, a vizitat șantierul din Las Chafiras, unde directorul general pentru infrastructură al Guvernului Insulelor Canare, José Luis Delgado, a explicat celor prezenți, stadiul lucrărilor și faza în care se află noua etapă a acestui proiect.

Am intrat într-o nouă etapă a lucrarilor în Las Chafiras. Construcția acestui sens giratoriu supraînălțat începe cu instalarea unui picior de pod chiar pe mijlocul autostrăzii, pentru care lucrările de foraj necesare sunt deja în curs de desfășurare” – a detaliat José Luis Delgado. El a adăugat că, ulterior, podul care unește partea inferioară și cea superioară a orașului Las Chafiras va fi demolat pentru a face loc noului sens giratoriu.

De menționat că lucrările de construcție a accesului și a sensului giratoriu din partea inferioară a orașului Las Chafiras, paralel cu autostrada, proiect care va facilita circulația într-o zonă în care converg multe vehicule, au început în această vară.

În ciuda faptului că se lucrează intens, proiectul avansează destul de încet. „Cauza ritmului lent sunt dificultăților întâmpinate în cadrul lucrărilor pe un tronson pe care circulă zilnic peste 100.000 de vehicule. În plus, spre deosebire de drumurile cu trafic mai redus, nu este posibilă închiderea uneia dintre benzi, care ar duce la accelerarea lucrărilor, deoarece intenția noastră este de a păstra cele patru benzi pentru a nu crea nemulțumiri în rândul cetățenilor care ar putea sta în trafic foarte mult timp” – explica Pedro Martín, președintele Cabildo de Tenerife.

Tot Pedro Martín declară ca „proiectul pe care îl realizează în acest moment Guvernul Insulelor Canare este deosebit de complex, deoarece, la traficul deja existent, se adaugă faptul că în zonă există în subteran foarte multe instalații și cabluri electrice, conducte de alimentare cu apă și canalizare care ingreunează munca echipelor de lucru și prelungește finalizarea lucrărilor în curs„.

De menționat că proiectul noului sens giratoriu din Las Chafiras a fost aprobat pe 26 noiembrie 2018, iar primele lucrări în zonă au început la sfarșitul lunii ianuarie 2019. Costul total al lucrărilor se ridică la aproape 22 de milioane de euro iar proiectul ar trebui să fie dat în folosință în primăvara anului viitor.

One thought on “Un sens giratoriu suspendat în Las Chafiras, Tenerife

Comentariile sunt închise.