14 iunie 2024
CronicăCulturăRomâni în CanareRomâni în lume

Start optimist la Congresul Nepsis 2019 din Gran Canaria

Emoții mari printre participanții cei mai tineri

Peste 130 de tineri din toată Europa au sosit astăzi în Gran Canaria, la Congresului Tinerilor Români Ortodocși, eveniment ajuns la ediția cu numărul 20. Cei mai dornici să ajungă în Insulele Canare au fost cei din Danemarca care au sosit la primele ore ale dimineții, dar grupul cel mai numeros a fost cel al tinerilor veniți din Italia. Au sosit tineri din Portugalia, Spania, Danemarca, Marea Britanie, Irlanda, Franța, Elveția, Germania, Belgia, Italia și România.

Evenimentul este găzduit de Centro Diocesano Pastoral de Tafira situat în Campusul din Centrul Universitar al insulei.

Dacă o mare parte dintre participanți se cunosc între ei pentru că au mai participat și la alte ediții, emoțiile cele mai mari le au cei cu vârste fragede, 14 ani, care sunt la prima participare.

Tineri sosiți la ediția cu numărul 20 a Congresul Tinerilor Români Ortodocși

Mâine dimineață, vineri, va avea loc un program de vizită în orașul Las Palmas iar după amiază, de la ora 19:00, va avea loc Tedeumul și deschiderea oficială a evenimentului.

Sâmbătă, după rugăciunea de dimineață, vor avea loc conferințele profesorului Adrian Opre și al părintelui Liviu-Vidican Manci, iar după amiază vor fi organizate ateliere de lucru cu tinerii. Ziua de sâmbătă se va încheia cu un spectacol aniversar NEPSIS în cinstea celei de a 20-a ediții.

Duminică, ultima zi a evenimentului, se va termina cu liturghia și o reuniune cu toți participanții pentru concluziile finale.

Constantin Pletosu – Gran Canaria