22 februarie 2024
CronicăPoliticăRomâni în CanareRomâni în lume

Spania din nou pe lista verde. Nu va fi carantină iar avioanele vor zbura

Asupra deciziei de astăzi dimineață care a stârnit o serie de polemici în rândul românilor din Spania dar și a celor care doreau să-și facă vacanțele în Peninsula Ibeică a revenit Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi după amiază Hotărârea Nr. 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România.

De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicațiile asupra sănătății publice și vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare.

În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată doar pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.

Hotărârea nr.39 din 10 august 2020 privind unele măsuri necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 poate fi consultată și AICI

Constantin Pletosu

2 comentarii la „Spania din nou pe lista verde. Nu va fi carantină iar avioanele vor zbura

  • Se poate intra în România pe ruta Madrid – Bucuresti în intervalul 11 august – 15 august 2020?
    Mulțumesc!

    • Bună ziua!
      Sigur că se poate! Deocamdată nu sunt probleme! Drum bun și vacanță placută!

Comentariile sunt închise.