12 iulie 2024
CronicăPoliticăRomâni în CanareRomâni în lume

Carantină 14 zile pentru cei care sosesc din Spania în România. Între cele două țări zborurile vor fi suspendate

Măsurile de carantină luate vor intra în vigoare de la miezul nopții de astăzi, 10 august, după ce Spania a fost inclusă pe o listă a țărilor cu cod galben de coronavirus

În urma evoluției pandemiei din Spania și ca urmare a modificărilor în Hotărârile de Guvern ale României, toți cetățenii sosiți din Peninsula Iberică sunt obligați, începând cu data de 11 august, să intre în autoizolare la domiciliu, sau carantină instituționalizată – dacă prezintă simptome de Covid-19, timp de 14 zile.

Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul Romaniei, respectiv – cetățenii români, cetățeni ai statelor membre ale UE, ai Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanele care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr. 553/15.07.2020 – a transmis Comitetul Național pentru Situații de Urgență din țara noastră.

Lista alctualizată a țărilor cu cod galben de coronavirus

Lista actualizată a țărilor cu risc include și Spania, iar persoanele care se întorc în țară din Peninsula Iberică, sunt obligate să intre în carantină. Carantina se instituie la domiciliul persoanei care soseste, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități – mai specifică Ministrul Sănătății din România.

Autoritatile avertizează că, dacă nu se vor respecta regulile cerute, iar în spitale se va ajunge la o suprapopulare, țara noastră ar putea ajunge în situaţia extrem de dificilă în care au fost Spania şi Italia în perioada martie-aprilie.

Constantin Pletosu

One thought on “Carantină 14 zile pentru cei care sosesc din Spania în România. Între cele două țări zborurile vor fi suspendate

  • Buna seara
    Se poate rezerva , pe durata de 7- 8 zile
    – Bucuresti – Londra in oct 2020
    – Bucuresti- madrid in decembrie 2020.
    Multumesc!

Comentariile sunt închise.