21 februarie 2024
ConsulatCronicăPoliticăRomâni în Canare

Senatorul Viorel Badea într-o vizită de lucru în comunitatea de români din Tenerife

Vizita va fi de două zile și va cuprinde două întâlniri cu românii stabiliți în insula „veșnicei primăveri”

Senatorul Viorel Badea, ales în Parlamentul Romaniei la ultimele alegeri pe listele PNL Diaspora, va fi prezent timp de două zile în sânul comunității românilor stabiliți în insula Tenerife. Demnitarul român, pentru primadată în Insulele Canare, va avea o întâlnire cu comunitatea românilor din Tenerife astăzi, 3 iunie, de la ora 18:00, în Adeje la (CDTCA), Centro de Desarrollo Turístico Costa Adeje dar și mâine, în aceeași locație și la aceeași oră, 18:00, dar de data aceasta cu membri ai mediului economic și de afaceri români din zonă.

Cei care vor dori să discute cu senatorul Badea, să vină cu propuneri sau să pună întrebări legate de comunitatea din Insulele Canare, sunt așteptați în această seară sau mânie, în Adeje, la Centro de Desarrollo Turístico care se află în apropierea Centrului Comercial Galeon.

Cine este senatorul Viorel Badea?

Senatorul Viorel Badea a fost ales pentru prima dată în Parlamentul Romaniei în anul 2008. În legislatura 2008-2012, Viorel Badea a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Italiană, Republica Irak, Republica Serbia, Albania și Regatul Spaniei. În cadrul activității sale parlamentare, Viorel Badea a fost membru în comisia pentru politică externă – vicepreședinte în comisia pentru românii de pretutindeni dar și președinte în comisia pentru privatizare și administrarea activelor statului. De asemena, Viorel Badea a inițiat 41 de propuneri legislative, din care 7 au fost promulgate legi.

În legislatura 2012-2016, Viorel Badea a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Serbia, Republica Arabă Egipt, Regatul Norvegiei și Republica Irak dar și membru în comisia pentru politică externă și în comisia pentru românii de pretutindeni. În ultima legislatură 2016-2020, Viorel Badea a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Libaneză, Sultanatul Oman și Emiratele Arabe Unite.

Constantin Pletosu