14 iunie 2024
ConsulatCronicăPoliticăRomâni în Canare

Insulele Canare vor avea, în sfârșit, un consulat de carieră

Afirmația a fost făcută în premieră, astăzi, de către senatorul Viorel Badea, în biroul primarului José Miguel Rodríguez Fraga din Adeje

Astăzi de dimineață, la intrarea din Centro de Desarrollo Turístico Costa Adeje, flutura cu mândrie, alături de drapelul Spaniei și drapelul României. Primarul municipiului Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga, avea oaspeți importanți ai comunității românești din Insulele Canare, de la Ambasada României din Madrid dar și din partea Parlamentului României. La masa discuțiilor s-au așezat senatorul Viorel Badea, Laviniu Enii – responsabil cu sectorul asociativ din cadrul Ambasadei de la Madrid și Alina Elena Râmaru – Consul Onorific al țării noastre în arhipelag.

Discuțiile s-au axat pe tema prezenței și integrării comunității românești în Insulele Canare dar în special a românilor care s-au stabilit în zona municipiului Adeje din sudul insulei Tenerife. Astfel, senatorul Badea a fost cel care a afirmat pentru prima dată în mod oficial că, în Tenerife, la Santa Cruz, românii vor avea un consulat de carieră care va elimina consulatul itinerant prezent în arhipelag de două ori pe an. Tot în salonul primarului din Adeje s-a discutat și problema unei eventuale înfrățiri, a orașului spaniol cu cele mai multe hoteluri de cinci stele din Spania, cu un oraș care să merite „frăția” acestei stele a turismului spaniol numită Adeje.

Astăzi după amiază, începând cu ora 18:00, delegația de demnitari se va întâlni la Centro de Desarrollo Turístico Costa Adeje cu comunitatea de românilor din Tenerife unde vor fi puse în discuție problemele cu care se confruntă conaționalii noștri rezidenți în insula „veșnicei primăveri”.

Constantin Pletosu

2 comentarii la „Insulele Canare vor avea, în sfârșit, un consulat de carieră

Comentariile sunt închise.