12 iulie 2024
ConsulatCronicăPoliticăRomâni în Canare

Senatorul Viorel Badea în vizită de lucru la președintele Cabildo din Tenerife

Din delegația României, recepționată de președintele Pedro Martín, a mai făcut parte Laviniu Enii – responsabil cu sectorul asociativ din cadrul Ambasadei țării noastre la Madrid și Alina Elena Râmaru – Consul Onorific al țării noastre în arhipelag

Președintele Cabildo de Tenerife, Pedro Martín și consiliera cu Afacerile Externe, Liskel Álvarez, au primit ieri dimineață în sala Borges a Palatului Insular, o delegație românească care-l avea în frunte pe senatorul Viorel Badea, reprezentantul Circumscripției Electorale numărul 43 în care se află înscriși cetățenii români care locuiesc în afara României.

Discuțiile s-au axat pe relațiile comunității românilor din Tenerife cu autoritățile locale și intensificarea activăților și schimburilor culturale cu populația autohtonă. De asemenea, cu această ocazie, s-au reluat discuțiile bilaterale în ceea ce privește atribuirea numelui marelui scriitor și profesor român, Alexandru Ciorănescu, bibliotecii muncipale din Santa Cruz de Tenerife.

După întrevederea cu președintele insular, Pedro Martín, ne-am pus de acord ca atunci când mă voi întoarce la București să am o discuție cu președintele Camerei de Comerț și Industrie a României pentru a propune investitorilor români deschiderea unor firme cu capital românesc în domeniul turismului în Insulele Canare” – a declarat după această vizită senatorul Viorel Badea. „De asemenea vom avea în vedere și susținerea asociațiilor culturale din teritoriu în efortul lor de a da o imagine cât mai favorabilă țării noastre în Insulele Canare” – a continuat demnitarul român.

Ziua de ieri s-a încheiat într-o atmosferă amiabilă cu o parte a micilor investitori români aflați în Tenerife.

Constantin Pletosu