14 iunie 2024
CronicăRomâni în CanareSport

Seminar de arte marțiale în Los Cristianos

Constantin Pletosu

Întâlnirea a fost dedicată comunității românilor din Tenerife și a fost susținută de trei români, maeștri în arte marțiale, stabiliți de mai mulți ani pe această insulă

La startul seminarului, organizat la Centrul I.E.S. din Los Cristianos, lângă piscina municipală, s-au aliniat peste 20 de iubitori și practicanți de arte marțiale. Tema întâlnirii a fost „Stiluri de arte marțiale folosite în apărarea personală„.

Cei trei maeștri, români, care au demonstrat timp de 5 ore în fața celor prezenți, sunt Florin Stanimir, centura neagră 4 dan, Toni Sidor, centura neagră 3 dan și Laurențiu Condraschi, centura neagră 3 dan, sportivi de performanță cu ani de muncă și experiență în spate și rezultate pe masură.

De la stânga la dreapta, Laurențiu Condraschi, Florin Stanimir și Toni Sidor

Lecțiile de autoapărare oferite de cei trei profesioniști români au fost diferite pentru că artele marțiale practicate de fiecare dintre ei sunt distincte. Astfel, specialitatea lui Florin Stanimir este în Wing Fight, lupte libere și MMA, a lui Toni Sidor este în Krav Maga Kapap, iar specialitatea lui Laurențiu Condraschi este în Qwan Ki Do-Qwan Ki Dao.

Ideea unui seminar de arte marțiale, sustinută de profesioniști români stabiliți în Tenerife, a venit în momentul când am decis, împreună cu ceilalți doi prieteni, să unim puțin comunitatea de români de aici. Între cei prezenți astăzi, la acest prim seminar, sunt persoane de mai multe naționalități, puțini români, dar suntem optimiști. Important este că inițiativa noastră place sperând ca, la următoarea întâlnire, numărul românilor să crescă„- declara cu optimism Laurențiu Condraschi.

Acești sunt sponsorii care au oferit o gură de oxigen pentru a duce la bun sfârșit acest seminar

După cinci ore de demonstrații, întrebări dar și răspunsuri, participanții au primit diplome și tricouri cu numele celor trei profesori români, Florin, Toni și Laurențiu!
Felicitări pentru inițiativa și profesionalismul vostru!