14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Semi-lockdown de sărbători în Tenerife

Decizia a fost luată de Guvernul Insular și va intra în vigoare vineri noaptea spre sambătă la ora 00:00

Președintele Insulelor Canare, Ángel Víctor Torres, a declarat presei că Tenerife va fi închisă pentru următoarele 15 zile, atât pentru cei care intră, cât și pentru cei care părăsesc insula, excepție făcând cei care au nevoi urgente.

Ce a dus la semi-carantina declarată în Tenerife?

Conform datelor furnizate zilnic de Departamentul Regional de Sănătate, 242 din cele 308 de noi cazuri de infecție cu coronavirus, înregistrate la nivel de arhipelag, au fost semnalate doar în Tenerife. Cifrele alarmante de noi cazuri raportate la populația de pe insula Tenerife au arătat că raportul este de 110,26 cazuri la 100.000 de locuitori ducând insula în zona de „risc ridicat”.

Care sunt noile măsuri adoptate de Guvernul Insular?

Toque de queda„, care începea până acum la ora 23:00, va începe la ora 22:00 și se va termina la ora 6:00. Excepție vor face serile de Crăciun, unde stingerea se va da la ora 00:30 și cea de Revelion, unde cetățenii vor fi obligați să intre în case la ora 1:30.

În aceste două săptămâni restaurantele nu vor mai putea folosi sălile interioare ci doar terasele externe dar și acestea la o capacitate de maximum 50%. La mese se vor putea așeza cel mult patru persoane dar și acestea dacă locuiesc în aceeași casă.

Nici centrele comerciale nu vor avea o soartă mai fericită. Acestea vor fi obligate să evite aglomerațiile lucrând la o capacitate de funcționare de doar 33% pe fiecare etaj iar parcările acestora vor putea fi ocupate la jumătate din capacitate.

Vor fi suspendate toate sporturile de sală și de grup. Sunt acceptate doar sporturile individuale practicate în exterior. Excepție vor face doar sporturile naționale organizate de federații.

Au fost suspendate toate evenimentele de masă, sărbători populare, concerte, festivaluri. Nu vor funcționa nici micile târguri de Crăciun. De asemenea nu se vor face vizite la spitale, decât în caz de forță majoră și nici caminelor de bătrâni. A fost redusă și capacitatea transportului în comun, autobuzele și tramvaiele vor putea avea la bord doar 50% din capacitatea maximă de transport.

În zilele de sărbătoare din 24, 25, 31 decembrie și 1 ianuarie, prânzurile și mesele festive vor putea fi organizate cu doar 6 persoane din maximum 2 familii. Se recomandă, de asemenea, evitarea deplasărilor între localitățile insulei.

Ce se va întâmpla cu turiștii sau cei care călătoresc?

Rezidenții se vor putea întoarce liniștiți pe insulă. Turiștii, care doresc să-și facă, totuși, vacanțele în Țara veșnicei primăveri, vor trebui să prezinte la aeroport o rezervare de cazare la un hotel sau un bnb și un test negativ Covid făcut cu nu mai mult de 72 de ore înainte de aterizarea în Tenerife.

Forțele de ordine vor fi prezente în teritoriu unde vor controla respectarea noilor norme impuse și vor aplica sancțiuni celor care nu le respectă!

Constantin Pletosu

One thought on “Semi-lockdown de sărbători în Tenerife

  • Deci la Biserica ne dau voie sa mergem, da !? Super !

Comentariile sunt închise.