19 mai 2024
CronicăCulturăRomâni în lume

Școala românească de weekend Nicolae Iorga din Castellon continuă proiectul și anul acesta

Proiectul „Școala românească de weekend din Castellón, Nicolae Iorga” este realizat de Institutul Hispano Român cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni iar zilele acestea își deschide cursurile pentru al treilea an consecutiv

Prin menținerea acestui proiect se dorește continuarea, păstrarea și promovarea valorilor culturale și identitare românești pentru copiii români cu vârsta între 4 și 14 ani, din zona Castellón – Spania dar și din Insulele Canare, Liverpool – Marea Britanie și Rivoli – Italia.

De menționat că în cadrul „Școlii Românești Nicolae Iorga din Castellón” se organizează activități educaționale de limbă, cultură și civilizație românească, de muzică, de pictură și de lucru manual.

Având în vedere prezența multor copii români născuți în afara României care nu își cunosc originile, nu cunosc marii scriitori ai României sau nu știu ce a însemnat Marea Unire și nu cunosc regiunile și județele României, ne propunem ca, prin intermediul acestor ateliere, să facem cunoscute reperele culturale românești și să păstrăm intacte spiritul, originile și valorile naționale.

Activitățile proiectului se vor desfășura până la sfârșitul lunii noiembrie a anului 2022 cu speranța continuării acestora și în cursul anului 2023.

Pentru doritorii de mai multe informații puteți scrie la adresa de email: contacto@institutohispanorumano.org sau accesând pagina de Facebook https://www.facebook.com/scoalaromaneascanicolaeiorgacastellon/

Constantin Pletosu

One thought on “Școala românească de weekend Nicolae Iorga din Castellon continuă proiectul și anul acesta

Comentariile sunt închise.