14 iunie 2024
CronicăRomâni în CanareRomâni în lume

Ryanair va închide bazele din Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote și Girona și va disponibiliza 512 persoane

Secretarul organizației de sindicat al USO Ryanair, Jairo Gonzalo, a confirmat faptul că angajații au primit deja această notificare de la compania aeriană irlandeză.

Angajații Ryanair vor rămâne acasă începând cu data de 8 ianuarie 2020. Aceștia vor fi 164 din Girona, 156 din Tenerife Sud, 110 din Gran Canaria și 82 din Lanzarote.

Conform unui raport prezentat de USO, Ryanair a inițiat deja procedeul de concediere colectivă care va afecta aproximativ 512 de persoane, însoțitori de bord și piloți, după ce a confirmat închiderea bazelor aeriene din Gran Canaria și Tenerife Sud, la care se va adauga, ulterior, Lanzarote și Girona.

Potrivit declarațiilor celor de la sindicatul USO, conducerea Ryanair justifică închiderea acestor patru baze din Spania din cauza întârzierii livrărilor noilor aeronavelor Boeing 737 MAX, a Brexit-ului care bate la ușă dar și a scăderii profitului în ultimii doi ani. Totuși, compania aeriană irlandeză menționează că „nicio rută nu va fi afectată”, deoarece vor fi deservite, din noiembrie, când începe stagiunea de iarnă, de zboruri din alte baze.

De amintit că Ryanair a închis primul trimestru al anului fiscal 2019, încheiat pe 30 iunie, cu un profit de 243 milioane de euro, cu 21% mai puțin decât anul trecut.

Constantin Pletosu – Tenerife