12 iulie 2024
Cronică

Avertizare pentru românii din Spania

Mai multe persoane din Andaluzia au fost depistate cu Listeria – o bacterie periculoasă, care poate fi întâlnită în alimente, apă sau sol. Una dintre cele peste 160 de persoane internate în spital a decedat.

Ministerul Afacerilor Externe al României avertizează românii care locuiesc sau se află în vacanță în Spania că au fost înregistrate 161 de cazuri de spitalizare, printre care şi un deces, în urma consumării unui produs alimentar contaminat cu bacteria Listeria. Autoritățile din Spania au alertat organismele europene cu privire la posibilitatea răspândirii acestei infecţii și în alte zone de pe continent.

Guvernului Autonom din Andaluzia a identificat şi retras de pe piaţă un produs contaminat cu bacteria Listeria monocytogenes, ulterior apariţiei cazurilor de îmbolnăvire ca urmare a consumului de carne de porc procesată şi ambalată. În momentul de față sunt controlate şi alte produse alimentare care ar putea fi contaminate cu această bacterie” – anunță MAE, într-o avertizare de călătorie.

Guvernul local andaluz spune că numărul cazurilor suspecte de o posibilă infecţie se apropie de 600.

Monica Cercan – Andaluzia